Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τέρμα δεν έχει ο κατήφορος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού!



Στα κρυφά, η ηγεσία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τις εργοδοτικές οργανώσεις, για να επικυρώσουν για ακόμα μια φορά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ που έχει νομοθετηθεί από κυβέρνηση και εργοδότες.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τάχα για να διαφυλάξει το «θεσμό» της ΕΓΣΣΕ, προσυπογράφει για άλλη μια φορά την πιο βάρβαρη αντεργατική νομοθεσία που τσακίζει τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Αυτή τη φορά, μάλιστα, ξεπέρασαν κάθε όριο ξεδιαντροπιάς, αφού παραβίασαν ακόμα και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε μόλις 2 μήνες πριν, που ενέκρινε ως διεκδικητικό πλαίσιο την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και των 751 ευρώ βασικό μισθό, πλαίσιο που είχαν κοινοποιήσει οι ίδιοι με εξώδικη πρόσκληση στους εργοδότες!
Η αθλιότητα αυτή δεν μας προξενεί έκπληξη καθώς πατούν πάνω στην πάγια και σταθερή γραμμή της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, που συνδιαμορφώνουν με τα αφεντικά. «Ποιος εργοδότης θα δώσει σήμερα 751 ευρώ» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο. Δύο μήνες αργότερα επικύρωσε εκ νέου αυτή τη δήλωση με την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ.
Την ίδια στιγμή που υπογράφουν με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, έχουν πάρει απόφαση για γενικές και αόριστες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με αιχμή τα 751 ευρώ! Με την άθλια στάση τους, υπονομεύουν ανοιχτά και απροκάλυπτα τους εργατικούς αγώνες, την απεργιακή μάχη που δίνουν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους, όπως των οικοδόμων, των ηθοποιών, των τροφίμων και ποτών, για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις αυτές βάζουν εμπόδια στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες του, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη στρατηγική της μεγαλοεργοδοσίας και την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης που αυτή υπαγορεύει, αφού συντάσσονται με τους συγκεκριμένους στόχους.
Είναι ταγμένοι στην υπόθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Γι αυτό έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία, πριν δυο μήνες, όταν το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ έδινε την απεργιακή μάχη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία! Καταψήφισαν όλοι μαζί (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για πανελλαδική απεργία στις 14 Μάρτη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας λέγοντας ότι η απεργία είναι πλέον ξεπερασμένη μορφή και η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ το ‘ριξε στους κοινωνικούς διαλόγους με την μεγαλοεργοδοσία, εκλιπαρώντας για μια συνάντηση με τον Τσίπρα. 
Είναι ύπουλοι και επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους!
Γι αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να τους καταδικάσουν και να τους πετάξουν από το σβέρκο τους σε κεντρικό επίπεδο και σε κάθε κλάδο, για να ανασάνουμε!
Να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις, για την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, για να μην είναι κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Που δίνουν με συνέπεια και κόντρα σε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες τη μάχη για ένα ρωμαλέο, μαζικό, αγωνιστικό εργατικό κίνημα που θα παλεύει απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση και θα διεκδικεί με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης – κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 20 Μάρτη!

 Το Γραφείο Τύπου
19-3-2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: