Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ μπροστά και στις 17 Μάρτη, την «Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων» απευθύνει κάλεσμα για δυνάμωμα της οργάνωσης και κοινό αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ντόπιους και τους ξεριζωμένους από την εξαθλίωση και τον πόλεμο, μετανάστες και πρόσφυγες.

Για πάλη ενάντια:
·       Στην κοινή αιτία των προβλημάτων μας, την εκμετάλλευση και τους πολεμικούς ανταγωνισμούς για τα κέρδη των μονοπωλίων και τον κοινό αντίπαλό, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τους πολιτικούς τους εκφραστές.
·       Ενάντια στο ρατσισμό και τις δυνάμεις που τον καλλιεργούν, ρίχνουν το ρατσιστικό δηλητήριο προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες, να σηκώσουν τείχη ανάμεσα τους, να χτυπήσουν και να καταστείλουν το εργατικό, το λαϊκό κίνημα.
·       Στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει τη Χρυσή Αυγή και τ’ άλλα ναζιστικά – ρατσιστικά μορφώματα.
Έλληνες και μετανάστες εργάτες από κοινού βιώνουμε από τη μια την ένταση της εκμετάλλευσης στους τόπους δουλειάς, τις συνέπειες από την κατάργηση των ΣΣΕ και την αντεργατική επίθεση διαρκείας σε κάθε δικαίωμα μας και από την άλλη πάλι για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ένταση των μεταξύ τους ανταγωνισμών και την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αποτελούν κίνδυνο – θάνατο για τους εργαζόμενους, τους λαούς της περιοχής. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα πολέμων, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησιά του Αιγαίου και σε όλη τη χώρα από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με άλλους λαούς. Έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για έναν κόσμο χωρίς Εκμετάλλευση – Πολέμους – Προσφυγιά.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους μετανάστες εργάτες σε οργάνωση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στους κλάδους για τη διεκδίκηση των ΣΣΕ και το συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη. Να πυκνώσουν οι γραμμές των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, να δυναμώσουμε την πάλη μας για:
·       Υπογραφή των ΣΣΕ, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
·       Ενάντια στο ρατσισμό, στον εθνικισμό, το σωβινισμό.
·       Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων.
·       Ανατροπή των αποφάσεων εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα.
·       Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.
Η Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Αθήνας, τους Έλληνες και μετανάστες εργάτες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Πλατεία Κλαυθμώνος), την Παρασκευή 16 Μάρτη, στις 6:30μ.μ.

Μάρτης 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: