Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για τις τρομοκρατικές απολύσεις μελών του σωματείου, που έχουν στόχο να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο ΟΠΑΠ είναι εταιρεία που, τόσο πριν όσο και μετά την ιδιωτικοποίησή της, έχει πρωτοστατήσει στην αξιοποίηση των ελαστικών μορφών κακοπληρωμένης εργασίας, που επέβαλαν με νόμους όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρεί επεκτείνοντας τες και η σημερινή.
Η εντατικοποίηση, οι μισθολογικές ανισότητες, οι απολύσεις με πρόσχημα τις «χαμηλές αξιολογήσεις», οι ατομικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών είναι το εργασιακό τοπίο σε όλες τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, που το επόμενο διάστημα θα γίνει ακόμη χειρότερο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Μπροστά στο στόχο του ΟΠΑΠ να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, να υπερτερήσει στον ανταγωνισμό με όσους θησαυρίζουν από τυχερά παιχνίδια, τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν «εμπόδιο» και «παθογένειες», όπως πολλές φορές έχουν ισχυριστεί από κοινού, τόσο ο ΣΕΒ όσο και η κυβέρνηση.
Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργατικών οικογενειών δεν είναι «ζήτημα τύχης», αλλά καθημερινού, σκληρού αγώνα των σωματείων.
Το ΠΑΜΕ σε αυτήν την προοπτική στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και καλεί τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :