Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ποινικοποίηση και καταστολή που επιχειρεί απέναντι στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους τραπεζίτες.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση της τροπολογίας που μετατρέπει σε «ιδιώνυμο» την αγωνιστική δράση γα την προστασία της λαϊκής κατοικίας και έρχονται οι εισαγγελικές αρχές με την συνδρομή της αστυνομίας και προχωρούν σε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ και άλλων 6 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 10/1/18.
Η ποινική δίωξη καθώς και η προχθεσινή απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε σωματεία που διαμαρτύρονταν για τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να χτυπήσει με κάθε τρόπο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων. Η ποινικοποίηση και η καταστολή είναι το δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «δίκαιη ανάπτυξη».
Η λαϊκή κατοικία έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των μονοπωλίων. Τέτοιες ενέργειες ποινικοποίησης και καταστολής δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν το ταξικό κίνημα όπως δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν και όσους χάνουν τα σπίτια τους.
Καλούμε τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία να καταδικάσουν αυτή την τακτική της κυβέρνησης, τις διώξεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των άλλων 6 διαδηλωτών και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Παράλληλα να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Χρειάζεται χωρίς καμία καθυστέρηση αποφασιστική οργάνωση και πάλη όλων όσων βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
Εμπρός λαέ ξεσηκωμός Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος.

ΑΘΗΝΑ 5-3-2018



Δεν υπάρχουν σχόλια: