Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταγγέλλει την ισραηλινή επίθεση


Το ΠΣΕ καταγγέλλει στους φιλειρηνικούς ανθρώπους του κόσμου την πρόσφατη και συνεχιζόμενη μέχρι αυτές τις ώρες, επίθεση του ισραηλινού καθεστώτος και του στρατού του εναντίον της Παλαιστινιακής Γάζας και του πληθυσμού της.

Μέσα σε σύντομο χρόνο εκατοντάδες στόχοι, στην πλειοψηφία τους με αμάχους, χτυπήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή στον παλαιστινιακό λαό.
Το μητρώο του Ισραήλ σχετικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι γεμάτο από ανάλογες δολοφονικές επιθέσεις. Κανείς δεν πίστεψε στα αλήθεια ότι το Ισραήλ θα αποχωρούσε  πραγματικά από αυτά τα παλαιστινιακά εδάφη, ιδιαίτερα τώρα όταν ετοιμάζεται για νέα χερσαία επέμβαση. Θυμίζουμε ότι το ισραηλινό καθεστώς συνεχίζει την κατοχή τμημάτων της Δυτικής Όχθης και της Ανατ. Ιερουσαλήμ, κατασκευάζει εποικισμούς και στήνει το διαχωριστικό τείχος.
Το ΠΣΕ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία και τον θυμό του, γιατί αυτή η κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας διεξάγεται σε μια περίοδο όξυνσης της επιθετικότητας από μεριάς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή, οι οποίοι είναι και οι στρατηγικοί σύμμαχοι και προστάτες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων.
 Καταδικάζουμε επίσης την ένοχη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που γίνεται έτσι συνεργός στα ισραηλινά εγκλήματα.
Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ στην παλαιστινιακή Γάζα!
Απορρίπτουμε κάθε πολιτική και στρατιωτική ανάμειξη στα εσωτερικά της Συρίας!
Στηρίζουμε τη δημιουργία και πλήρη αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: