Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σπεύδει για εφαρμογή των μέτρων με κάθε μέσο


Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διευθέτησε τις «εκκρεμότητες» από τις ανατροπές που ψήφισε στις 7 Νοέμβρη

Τους μηχανισμούς αυτόματης σφαγής μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, αλλά και νέων φοροεπιδρομών στα λαϊκά νοικοκυριά και μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο ενεργοποίησε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να επιταχύνει την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό.
Με την αμέριστη υποστήριξη των εκπροσώπων των εταίρων και συμμάχων της (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), η κυβέρνηση παρουσιάζει την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό περίπου ως μια «τυπική διαδικασία» τακτοποίησης «εκκρεμοτήτων» και προαπαιτούμενων δράσεων, για να εκταμιευθεί η δόση. «Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες πια, μα όλες», δήλωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο Γ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη»(σ.σ. για τη σύνοδο του Γιούρογκρουπ).
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εχουμε φέρει εις πέρας το έργο μας, νομοθετήθηκαν και οι τελευταίες δεσμεύσεις», δήλωσε στο «Ρόιτερς» ο Σ. Κεδίκογλου, ερωτηθείς για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Θέλοντας να στείλει στους συμμάχους του σαφές δείγμα γραφής για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει διά πυρός και σιδήρου τα μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή, ο Αντ. Σαμαράς έσπευσε να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους του πολυνομοσχεδίου μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και υπουργικών αποφάσεων, παρακάμπτοντας τη χρονοβόρα διαδικασία της ψήφισης από το Κοινοβούλιο και το πρόσθετο πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται.
Επιπλέον, αναδεικνύοντας ως μείζον ζήτημα της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων, η κυβέρνηση πέρασε σε δεύτερο πλάνο την ουσία των βάρβαρων ανατροπών.
Η κυβέρνηση προχωρά ταυτόχρονα σε επίδειξη πυγμής απέναντι στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, να προχωρήσει στην εφαρμογή «σχεδίου αντιμετώπισης» των απεργιακών κινητοποιήσεων και καταλήψεων στους δήμους και τα υπουργεία, για να κατασταλούν οι αντιδράσεις στις απολύσεις. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί», τόνισε χαρακτηριστικά χτες (στον ρ/σ «Vimafm») ο Ν. Δένδιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/11/2012&id=14322&pageNo=7&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: