Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο λαός να καταλάβει τη δύναμή του...

ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ! Κάπως έτσι μας τα λέει ο Β. Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε δημόσια ότι η Ελλάδα «δεν έχει συνηθίσει» στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Δεν φτάνει - λέει - να τις ψηφίζει, πρέπει και να τις εφαρμόζει.

Αφού λοιπόν... συνηθίσουμε να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργηθούν τα ωράρια και τα εργασιακά δικαιώματα, να μην υπάρχει Υγεία - Παιδεία - Κοινωνική Ασφάλιση, τότε θα μπορούμε να λεγόμαστε «ανταγωνιστικοί».

Μόνο που σε αυτήν τη ζωή υπάρχουν «καλές» και «κακές» συνήθειες. Κι αυτή που θέλει τους λαούς να δέχονται τα πάντα προκειμένου να διατηρηθούν στα ύψη τα κέρδη του κεφαλαίου, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
Φυσικά κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουμε. Εχουν μαζί τους την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα Μέσα Ενημέρωσης, την ιδεολογική τρομοκρατία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τόσα άλλα.
Ομως τίποτε από αυτά δεν αρκεί, όταν οι λαοί καταλάβουν την πραγματική τους δύναμη και αποφασίσουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους ήθη και τις δικές τους... συνήθειες. Αυτές που τους θέλουν να απολαμβάνουν αυτό που παράγουν.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ να σταματήσει αυτή η... κωμωδία που θέλει κάποιους «υποστηρικτές» της Ελλάδας να ζητούν γενναίο και επίσημο «κούρεμα» του χρέους και κάποιους «ανθέλληνες» να το αρνούνται;
Καλοστημένο βέβαια το «παραμύθι», όμως το έργο το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα πολλές φορές. Οτι κι αν σκαρφιστούν έχει ένα κόστος, και το θέμα είναι σε ποιανού τις πλάτες θα πέσει.
Σε αυτό λοιπόν όλοι οι «διεθνείς παράγοντες» συμφωνούν απόλυτα: Πρέπει να πέσει στις πλάτες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων. Και θα είναι για μία ακόμη φορά δυσβάσταχτο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/11/2012&id=14322&pageNo=4&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: