Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σπουδή για να εφαρμοστεί η βαρβαρότητα...



"ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ μέτρα του μεσοπρόθεσμου αλλά βιάζονται να τα εφαρμόσουν κιόλας. Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, κάλεσε τους προέδρους των Ταμείων και των Οργανισμών που εποπτεύει και τους είπε να εφαρμόσουν τις μειώσεις συντάξεων τις επόμενες βδομάδες.
Τι να γίνει, είναι τόσοι που περιμένουν βλέπετε να ...λάβουν από αυτή την ιστορία. Πώς θα χρηματοδοτηθούν οι φοροαπαλλαγές των εφοπολιστών; Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Τα «επενδυτικά κίνητρα» για τις μεγάλες εταιρείες;
Οντως λοιπόν, έχουν δίκιο όσοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «παινεύουν» την κυβέρνησή μας. Δείχνει όντως αποφασιστικότητα...
Η ΚΑΝΟΥΡΙΑ ΑΤΑΚΑ της κυβέρνησης: «Η Ελλάδα έκανε αυτό που πρέπει, τώρα η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει». Πολύ ...«πρέπει» από ό,τι καταλάβατε.
Ομως δε χρειάζεται να ανησυχούν οι κυβερνώντες. Γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση ανταποκρίνεται πάντα στα «πρέπει» που έχει προκαθορίσει.
Κι αφού πρόκειται για την ενίσχυση εταιρειών και πολυεθνικών, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία ενός «επενδυτικού παράδεισου» στην Ελλάδα ...θα ξηλωθεί.
Μόνο που δεν πρόκειται να χάσει λεφτά, ούτε να χαρίσει ρευστότητα, ούτε να βοηθήσει, ούτε να «επιδείξει αλληλεγγύη» όπως μας λένε με κάθε τρόπο.
Απλούστατα, για μία ακόμη φορά θα επενδύσει υπέρ των συμφερόντων που εκπροσωπεί, που δεν είναι άλλα από αυτά του πολυεθνικού κεφαλαίου. Και τα λεφτά της θα τα πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα.
Πώς θα γίνει αυτό από μια χώρα υπερχρεωμένη και χωρίς δημοσιονομική ισορροπία όπως η Ελλάδα; Ε, ας είναι καλά ο ελληνικός λαός που τον «φεσώνουν» όλο και περισσότερο. Αυτός -σχεδιάζουν- να πληρώσει ξανά, και ξανά, και ξανά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: