Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες(12/1/13) το χορευτικό της Γαλάτιστας.




 Πηγαίνοντας για το κονάκι μας –tseligas γαρ-  «είδαμε φως και μπήκαμε» στον «ΠΟΛΥΧΩΡΟ», στα παλιά σφαγεία και μέσα βρήκαμε τις γυναίκες, κυρίως, του χορευτικού, τα μέλη του και φίλους,  να ετοιμάζονται να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και την εκδήλωση που θα ακολουθούσε.
Τα μέλη και τους φίλους του χορευτικού τους περίμεναν πλούσιες  λιχουδιές που ετοίμασαν  οι γυναίκες του χορευτικού, και  ήταν τόσα πολλά που τα μισά περίσσεψαν (ελπίζουμε  να  τα μοιράστηκαν μετά και να μην είχαν «πασχαλιά» τα σκυλιά και οι γάτες).
 Ο δάσκαλος του χορευτικού για λογαριασμό του χορευτικού  χαιρέτησε την εκδήλωση και ο αντιδήμαρχος έκοψε την πίτα.
Βασικά θα περιμέναμε να χαιρετήσει ο πρόεδρος ή κάποιος άλλος από πλευράς του χορευτικού τμήματος, αλλά επειδή δεν ξέρουμε την «νομική υπόσταση»  του τμήματος θα αποφύγουμε να σχολιάσου τον ΜΗ χαιρετισμό και το ΜΗ  κόψιμο της πίτας από πλευράς «διοίκησης» του χορευτικού.
Και στο «εμείς έτσι θέλουμε» που μας είπε κάποια κυρία του χορευτικού στην ερώτηση που κάναμε «γιατί δεν χαιρέτησε και δεν έκοψε την πίτα κάποιος από το χορευτικό» θέλουμε να απαντήσουμε πως  «Με κανένα τρόπο δεν θέλαμε να επέμβουμε στα της λειτουργίας τους, απλά μας εξέπληξε αυτό το γεγονός, δηλαδή να μην χαιρετήσει και να μην κόψει την πίτα κάποιος από το χορευτικό. ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΝΗ ΜΑΣ»

 Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, που μετά το κόψιμο όλοι διασκέδασαν με ντόπιους ήχους από μουσικούς του χωριού.΄

Αααα Τέτοιες εκδηλώσεις να μην γίνονται «εν κρυπτώ». Μερικές ανακοινώσεις στα καταστήματα του χωριού θα προέβαλε και  την εκδήλωση  και τον έργο τους.
Και κάτι ακόμα, θα περιμέναμε μια ολιγόλεπτη αναφορά στο έργο του χορευτικού τη χρονιά που πέρασε, αν και το λογίδριο του δάσκαλου του χορευτικού δεν ακούστηκε ούτε από όσους ήταν δίπλα τους αφού κανένας δεν σταμάτησε να μιλάει στο διπλανό του.
Μερικές φωτογραφίες από την όλη εκδήλωση. 
Δυστυχώς δεν έχουμε τις γνώσεις να ανεβάσουμε και τα βιντεάκια  που τραβήξαμε.








Περιμένουμε κάτι ανάλογο και ασφαλώς πολύ καλύτερο και στις απόκριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: