Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Όπως κι αν τον πουν, είναι σάπιος καπιταλισμός


Ο Κλάους Σβαμπ, καθηγητής που ίδρυσε το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μιλά ενόψει της έναρξης των εργασιών του φόρουμ που θα γίνει από τις 23 έως τις 27 Γενάρη.

Και λέει: «Ο όρος καπιταλισμός δεν είναι πλέον κατάλληλος. Θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον όρο επιχειρηματικότητα – μια επιχειρηματικότητα ορθολογική. Η εποχή του θριάμβου του καπιταλισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί».
Να, λοιπόν, που οι πρυτάνεις της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ομολογούν ότι έχουν μεγάλα ζόρια. Ζόρια που εκφράζονται με τεράστιες συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, με δεδομένη την καπιταλιστική κρίση. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση στους λαούς των καπιταλιστικών κρατών και, ταυτόχρονα, επιχειρούν να πλασάρουν όρους που θα αντικαταστήσουν τον καπιταλισμό.
Ό,τι κι αν κάνουν, ο καπιταλισμός είναι καπιταλισμός και φέρνει οικονομικές κρίσεις, εξαθλίωση, ανεργία, δυστυχία, πολέμους. Όποιον όρο κι αν λανσάρουν, η ουσία δεν αλλάζει.
Και αυτό που χρειάζεται να αντικατασταθεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια είναι ακριβώς αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό, που έχει σαπίσει και αναδίνει την μπόχα του. Για να χτίσει ο λαός τη δική του εξουσία και να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει.
ΠΗΓΗ: http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: