Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Καρατόμηση εργαζομένων-τοκογλυφία στα δάνεια


Μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας φέρνουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Η «εθελοντική» απομάκρυνση μέχρι και 900 εργαζομένων στο «νέο»Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ή στο 28% του προσωπικού, μεθοδεύεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο διαχειρίζεται τον πακτωλό με τις διακρατικές ενισχύσεις των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών που κατευθύνονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η διοίκηση του Ταμείου στο πλαίσιο απολογισμού των πεπραγμένων της αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει προχωρήσει το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» για 700 με 900 εργαζόμενους στο ΤΤ, σε σύνολο 3.200 εργαζομένων.

Στα αμέσως επόμενα βήματα είναι οι αυξημένες χρεώσεις και τα διογκωμένα επιτόκια που θα φορτώσουν στην πελατεία τους. Όπως χαρακτηριστικά ομολογούν θα προχωρήσουν σε «ανατιμολόγηση» δανείων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Τα ισχύοντα επιτόκια, σύμφωνα με τους ίδιους και για τα συμφέροντα του νέου μεγαλομετόχου -των ΕΕ και ΔΝΤ που θα βάλουν το μετρητό στην δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου- χαρακτηρίζονται «ιδιαίτερα χαμηλά» σε σχέση με αυτά που δουλεύει ο λοιπός «ανταγωνισμός».
Πρόκειται κυρίως για κατηγορίες δανείων (στεγαστικά κ.ά) σε κυμαινόμενο επιτόκιο και με χρονική διάρκεια συμφωνίας που λήγει στο προσεχές διάστημα. Αντίθετα, αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις πελατών τους.
ΠΗΓΗ: http://www.902.gr/eidisi/oikonomia/8132/tahydromiko-tamieytirio-karatomisi-ergazomenon-tokoglyfia-sta-daneia

Δεν υπάρχουν σχόλια: