Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ:Απειλεί με καταστολή όποιον αγωνίζεται


Χέρι χέρι με την αστική Δικαιοσύνη, κλιμακώνει την τρομοκράτηση του λαού

Την επιχείρηση «νόμος και τάξη» είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει σε όλα τα μέτωπα των κινητοποιήσεων η κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει και να τσακίσει τους αγώνες του λαού ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και δρομολογηθεί από κοινού με την τρόικα.
Σ' αυτό το πλαίσιο διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει σε όλες τις κινητοποιήσεις που τα αιτήματά τους αμφισβητούν «τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και έχει ψηφίσει», την ίδια τακτική με αυτή που μεταχειρίστηκε απέναντι στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, ενώ απορρίπτει δίχως δεύτερη κουβέντα «διεκδικήσεις που θα έχουν συνέπειες στο δημοσιονομικό πρόγραμμα».
Επί της ουσίας, η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας, είτε κηρύσσοντας μέσω της Δικαιοσύνης παράνομες και καταχρηστικές το σύνολο σχεδόν των απεργιακών κινητοποιήσεων, είτε χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ και την αστυνομική βία για να τις καταστείλει.
Θρασύτατα και προκλητικά την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη επισείουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για να υποστηρίξουν ότι η τακτική της πυγμής έναντι των εργατικών - λαϊκών αγώνων βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία της «κοινής γνώμης», επιχειρώντας να αποκρύψουν ότι η εφαρμογή αυτής της τακτικής υποδηλώνει το φόβο της για το λαό και τις αγωνιστικές του διαθέσεις.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι πανέτοιμη για «σκληρό πόλεμο»απέναντι στις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει «να κοπεί η Ελλάδα στα δύο».

ΠΗΓΗ: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/1/2013&id=14414&pageNo=7&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: