Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Σαν σήμερα 47 χρονιά μετά

Σαν σήμερα εκείνο το πρωί , 21 τ' Απρίλη 1967, είχαμε ξυπνήσει  με εμβατήρια και δημοτικά τραγούδια.
Σήμερα από την κρατική τηλεόραση ξυπνήσαμε με δημοτικά τραγούδια και λόγω τηλεόρασης και με χορούς,λόγω Πάσχα.
Και διαπίστωσα πως και σήμερα έχουμε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Η μόνη διαφορά είναι πως εκείνη είχε τις ευλογίες και την στήριξη των ΗΠΑ(*) , ενώ η σημερινή τις ευλογίες και την στήριξη της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και πως εκείνη κυβερνούσε με Αναγκαστικούς Νόμους, ενώ η σημερινή με ΠράξειςΑΞΕΙΣ Νομοθετικού Περιεχομένου, και πως και οι δυο έχουν την στήριξη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
 Εκείνη η δικτατορία "έπεσε" από τα ...ανομήματά της, ενώ τη σημερινή καλούμαστε να την ανατρέψουμε ΕΜΕΙΣ με τη ψήφο μας.
Αν δεν το κάνουμε είμαστε ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ και μετά να μην παραπονούμαστε για τα, όσα, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ θα μας κάνουν.
(*)"...Η δικτατορία στη χώρα μας επιβλήθηκε έχοντας τη στήριξη τμημάτων της πλουτοκρατίας, κέντρων της αστικής εξουσίας, των ΗΠΑ. Η επιλογή της αστικής τάξης να αξιοποιήσει ως διαχειριστή της εξουσίας της τους συνταγματάρχες αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, πως η δικτατορία του κεφαλαίου μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές. Η στρατιωτική δικτατορία αποτελεί "λύση" για την πλουτοκρατία, όταν δεν μπορεί με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια, όταν έχει δυσκολίες λόγω και εσωτερικών αντιθέσεων.
Το σύστημα της εκμετάλλευσης για την εξυπηρέτηση των σκοπών του μπορεί να αξιοποιεί και φασιστικές ομάδες, να τους αμολά και να τους μαζεύει καταπώς βολεύει, όπως σήμερα γίνεται με τους νοσταλγούς της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής....." (Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την σημερινή μέρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: