Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, .....

......καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.



Το τροπάριο αυτό, και χθες το απόγεμα και σήμερα, μαζί με τα άλλα τροπάρια του Αγίου Γεωργίου, και τα αναστάσιμα, έσμιξαν με τα τιτιβίσματα των πουλιών στη λαγκαδιά όπου βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στη Γαλάτιστα

Έχουμε γράψει για τα πολλά πανηγυρίζοντα  εξωκλήσια της Γαλάτιστας. Ένα από αυτά, και το πρώτο χρονικά, είναι αυτό του Αγίου Γεωργίου ....κριμένο
 μέσα στις βαθύσκιοτες πουρνάρες που δίνουν τον ίσκιο τους στους προσκυνητές.
Ανακαινισμένο φέτος, βλέπετε ο πανδαμάτωρ χρόνος έβαλε και εδώ το ...χεράκι του.

Αν και γιορτάζει σήμερα και ο ένας από τους δυο ενοριακούς ναούς  και ήταν εργάσιμη μέρα, πάλι αρκετοί ήταν εκείνοι που ήρθαν για την χάρη του.

Και όπως πάντα την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, από τον ναό της Παναγίας όπου βρίσκεται, την έφεραν στο εξωκκλήσι  με τα άλογά τους τα μέλη του Ιππικού Ομίλου χθες το απόγεμα όπου και ψάλθηκε ο Εσπερινός.

 Με μεγαλοπρέπεια σήμερα και ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία

 
Οι προσκυνητές μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ανταμείφθηκαν με το γάλα που προσέφεραν -προσφέρουν δεκάδες τώρα χρόνια - οι κτηνοτρόφοι στον Άγιο Γεώργιο μαζί με τα  κατσικάκια και αρνάκια, ΤΑΜΑ και αυτά στον ΆΓΙΟ, καθώς και άλλα εδέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: