Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αυτά που κρύβουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου


Η ΕΕ και τα κόμματά της στήριξαν αντιλαϊκές συνθήκες και αποφάσεις και μας έφεραν ως εδώ. Τέτοιες αντιλαϊκές αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί όχι μόνο έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ, αλλά αποδυνάμωσαν και εστίες αντίστασης του λαού. Είναι γνωστά «τα έργα και οι ημέρες τους» στο κίνημα, στους δήμους. Παντού έγιναν τορπιλάκατοι των βιομηχάνων και των συμφερόντων των εργοδοτών, εκτοξεύοντας τις τορπίλες τους κατά του λαού.
Τα κόμματα της ΕΕ κρύβουν ότι:
Η ΕΕ αποφασίζει για τις νέες «αγορές» καταστρέφοντας βιοτεχνίες, μικρομάγαζα, φτωχούς αγρότες και εργάτες μαζί.
Η ΕΕ αποφάσισε για το τι θα σπέρνει και το τι θα παράγει ο αγρότης. Αποφάσισε να του πάρουν τα χωράφια οι τράπεζες!
Η ΕΕ αποφάσισε να γεμίσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ με εισαγόμενα προϊόντα για να κερδίσουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.
Η ΕΕ δεν έχει λόγους να μιλά για εθνική πολιτική στην ελληνική οικονομία, γιατί όλα μπαίνουν στο ζύγι των μονοπωλίων και το τι συμφέρει αυτά.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν με το ψευτοδίλημμα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη», για να κρύψουν ότι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ αφορά στην ΕΕ των καπιταλιστών, που καμιά σχέση δεν έχει με την Ευρώπη των λαών.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού κορόιδεψαν για χρόνια με τα «χρυσά κουτάλια», κάθε φορά έβαζαν το λαό να ταυτίζει τους στόχους του με τους στόχους του κεφαλαίου. Πότε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, πότε με την ΟΝΕ, το ευρώ, τώρα τρομοκρατούν με το φόβο της «απομόνωσης».
Τρομοκρατούν για να κρύψουν ότι ο ελληνικός λαός, όπως και κάθε λαός, είναι μόνος του μέσα σε αυτή τη λυκοσυμμαχία.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με το φόβο της απομόνωσης καλλιεργούν και την προσδοκία της ανακούφισης, που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη, την ανάκαμψη δηλαδή των λίγων, της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο λαός μας, όμως, πολύ σωστά λέει πως δεν γίνεται «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Δεν γίνεται και κέρδη για το κεφάλαιο και δικαιώματα για την εργατική τάξη, το λαό.
Ευθύνη έχουν όλα τα κόμματα του ονομαζόμενου «αντιμνημονιακού τόξου», του δήθεν «αντιμερκελισμού», της δήθεν «αντινεοφιλελεύθερης» και «αντιτραπεζικής» εκδοχής της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τα κόμματα που κατακρίνουν επικεντρώνοντας σε ορισμένους υπεύθυνους, συγκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους στήριξη στην ΕΕ του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Περισσότερα εδώ:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/4/2014&id=15069&pageNo=4&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: