Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συνεχίζει τους εκβιασμούς για να φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα η Κυβέρνηση

Συνεχίζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά τους εκβιασμούς ότι αν καταψηφιστούν στις εκλογές του Μάη, η χώρα θα μπει σε ...περιπέτειες και αποσταθεροποίηση. Στην πραγματικότητα, η σταθερότητα που ευαγγελίζονται είναι η άκρα του τάφου σιωπή, η υποταγή του λαού όπως απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να περάσουν απρόσκοπτα και νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα διασφαλίσουν την παραπέρα κερδοφορία του.
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζοντας ο Αντώνης Σαμαράς τις προεκλογικές περιοδείες του, βρέθηκε χτες στη Μυτιλήνη, όπου κατ' αρχάς επισκέφθηκε το εκεί κλιμάκιο της FRONTEX (η ευρωενωσιακή υπηρεσία συντονισμού της συνοριοφύλαξης), σηματοδοτώντας και με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη της πολιτικής της ΕΕ στη μετανάστευση, που έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες μετανάστες σε όλη τη Μεσόγειο.

Το βράδυ, μιλώντας σε αγρότες, έταξε «ευκαιρίες για όλους» αλλά δεν μπόρεσε να αποσιωπήσει ότι έρχονται και νέα χρόνια δυσπραγίας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, λέγοντας πως, ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα έξι χρόνια προκειμένου ο λαός να ξαναπιάσει - έστω στατιστικά - το μέσο βιοτικό επίπεδο του 2008! «Η χώρα σε έξι χρόνια από σήμερα θα έχει γυρίσει στο επίπεδο του 2008, στα επίπεδα πριν την κρίση» είπε, προσθέτοντας ότι «έχει μείνει μια περίοδος πολύ δύσκολη»...
Κι άλλο φτήνεμα της εργατικής δύναμης!
Εβαλε στόχο «να μειωθεί το κόστος του παραγωγού» και εξήγγειλε δράσεις στο «εργασιακό» και «ασφαλιστικό κόστος»: «Πρόκειται άμεσα να μειώσουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα σε αυτούς που λέμε μετανάστες εργάτες, δηλαδή τους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες ως εποχιακοί (...) Θα μειωθεί πολύ και η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!», πρόσθεσε περιγράφοντας περιχαρής το παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης που θα χτυπήσει το σύνολο των εργατών γης, με περαιτέρω εκπτώσεις (και) στο καθεστώς ασφάλισής τους.
«Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά τους μεροκάματα. Και όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν εν τω μεταξύ» συμπλήρωσε, δίνοντας νέα ώθηση στην απόκρυψη μεροκάματων, τη γιγάντωση της μαύρης εργασίας. Τόνισε δε, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν οι απαιτούμενες διοικητικές αποφάσεις, οπότε «από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατώνπέφτει πολύ κάτω από το μισό».
Επιπλέον, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που, καθώς εναρμονίζονται πλήρως με την ΚΑΠ της ΕΕ, επιτείνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών αγροτών.
Σημειωτέον, ο Σαμαράς εντείνει την κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας διάφορες κατηγορίες, σε μια προσπάθεια δικομματικής πόλωσης και επενασυσπείρωσης ψηφοφόρων. Μάλιστα, αποδίδει στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηριστικά που δεν έχει, αφού η Κουμουνδούρου έχει δώσει εδώ και καιρό διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο ότι δε θίγει σε τίποτε τα συμφέροντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: