Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Λίγο πριν τις κάλπες

Λίγες ώρες μείνανε για να ανοίξουν οι κάλπες
.
Αλλά οι υποψήφιοι, όλων των κατηγοριών, ύπνο δεν έχουν.
Στα όρθια για μερικά λεπτά κοιμούνται, εκτός από εκείνους που «γέμισαν το τσουβάλι» με σταυρούδια ή με …αλλοίμονο.  Από σπίτι σε σπίτι αλλά και από «χωρίον εις χωρίον» για το μάζεμα των σταυρών, όπως παλιά  γύριζαν οι σταχομαζώστρες.
Με το που «έκλισαν» τα ψηφοδέλτιο άρχισε το μεγάλο κυνήγι. Και μαζί οι κολιγιές τα cone που λέει η νεολαία μας ανάμεσα στους υποψηφίους. Βλέπετε οι σταυροί που μπορεί να βάλει κάποιος είναι περισσότεροι από ένας.

Τα επιτελεία τους επεξεργάζονται τις κολιγιές. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που «παίζουν μπάλα» μόνοι τους.
Και σε ψηφοδέλτια «συγκυβέρνησης», εκεί είναι που κανένας προσκείμενος στο Α στρατόπεδο δεν βάζει σταυρό υποψήφιο του Β στρατοπέδου. Πάνω απ΄ όλα να εκλεγούν οι «δικοί» μας υποψήφιοι. Βλέπετε παίζουν και οι πρωτιές σε σταυρούς που ηθικά θα διεκδικήσουν και καμιά καρέκλα που θα παίρνουν και το κάτι τις τους.
Το ζούμε καθημερινά εδώ και πολλές μέρες.
Αλλά είπαμε λίγες ώρες και μετά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Εκείνο που δεν πρέπει να συμβεί είναι οι παραταξιακές αντιπαλότητες να μετατραπούν σε προσωπικές έχθρες και μίση. Είμαστε αντίθετοι για μερικά μόνο δευτερόλεπτα – όσο χρόνο διαρκεί η τοποθέτηση του ψηφοδελτίου στον φάκελο- και δεν πρέπει να χαλάμε τις καρδιές μας. Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο μαζί και πάλι θα πιούμε ένα τσίπουρο, μια μπύρα, μαζί θα παίξουμε το χαρτάκι μας, δίπλα δίπλα θα στεκόμαστε στην εκκλησία.
Πάντως καλά θα κάνουν οι υποψήφιοι πριν μπουν σε κάποιο σπίτι ας φροντίζουν να βγαίνει ο προηγούμενος και μετά να μπαίνουν και κυρίως οι υποψήφιοι του ιδίου συνδυασμού. Μην έχουμε και ατυχήματα.

Μετά Χριστόν ΟΥΔΕΙΣ προφήτης έχουν πει αλλά κάτι μας λέει πως θα έχουμε ΠΟΛΛΕΣ μονοσταυρίες.
 Όπως και στις πραγματικές μάχες έτσι και στις εκλογικές  μάχες κυρίαρχο είναι το δόγμα
 «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: