Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Εβγαλαν παράνομη την απεργία στη ΔΕΗ

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε αργά χτες βράδυ, αλλά η κινητοποίηση συνεχίζεται. Τις απειλές για επιστράτευση κλιμακώνει η κυβέρνηση
Από την απεργιακή κινητοποίηση που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα
Παράνομη και κατά περίπτωση καταχρηστική έκρινε χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ, ύστερα από προσφυγή της Επιχείρησης, με το αιτιολογικό ότι «δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό»! Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το μεσημέρι και η απόφαση έγινε γνωστή λίγο μετά τις 11 το βράδυ.
Στο μεσοδιάστημα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ήδη εκδώσει απόφαση να λειτουργήσει κανονικά το Εθνικό Τυπογραφείο σήμερα Σάββατο και την Κυριακή, «λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών». Ενισχύονται έτσι οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την δικαστική απόφαση για να επιστρατεύσει τους απεργούς της ΔΕΗ, με βάση τον αντιδραστικό νόμο 3536/2007 (άρθρο 41, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης).
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η κυβέρνηση διέρρεε ότι θα υπάρξει «εύλογο διάστημα μέχρι να αποφασιστεί η επίταξη των υπαλλήλων», εκβιάζοντας με τελεσίγραφα να σταματήσουν την απεργία. Στο ίδιο πνεύμα, η ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε ότι«αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση».
Το δικαστήριο, σε μια καθαρά πολιτική μεθόδευση σε βάρος της απεργίας, την έκρινε παράνομη ως προς τη μητρική επιχείρηση και καταχρηστική ως προς ορισμένα αιτήματα που αφορούσαν τις θυγατρικές ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνεδρίασε αργά χτες βράδυ και αποφάσισε να συνεχιστεί η  η απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: