Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ανελέητο σφυροκόπημα των ανατολικών πόλεων της Ουκρανίας

Την ώρα που συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του λαού, εντείνεται και το παζάρι ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις
Πύραυλοι «Γκραντ» φορτώνονται από Ουκρανούς στρατιώτες στα περίχωρα του Λουγκάνσκ που βομβαρδίζεται αδιάκοπα

Associated Press


ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ.--
Η κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών του Κιέβου συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα των πόλεων στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ενώ στο Ντονέτσκ χτυπήθηκε ακόμη ένας παιδικός σταθμός και οι τοπικές αρχές μιλάνε για τουλάχιστον 10 νεκρά παιδιά. Ο κυβερνητικός στρατός ισχυρίζεται ότι πλέον η πόλη του Λουγκάνσκ έχει ανακαταληφθεί και πλέον δεν ελέγχεται από τις πολιτοφυλακές των ρωσόφωνων.
Γεγονός, πάντως, είναι ότι γίνονται μάχες στο κέντρο της πόλης που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στις υποδομές. Επίσης, με τις νέες μάχες, που κλιμακώθηκαν από το μεσημέρι και μετά, ανεστάλησαν οι ενέργειες απόσυρσης των πτωμάτων των θυμάτων του βομβαρδισμού της αυτοκινητοπομπής που χτυπήθηκε προχτές από πυραύλους, που η κυβέρνηση του Κιέβου αποδίδει στους ρωσόφωνους αλλά οι τελευταίοι αρνούνται κατηγορηματικά. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανέσυραν ήδη 17 σορούς.
Σφοδροί ήταν οι βομβαρδισμοί και στην πόλη Μακιίφκα, 16 χλμ. νότια της πόλης Ντονέτσκ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έτρεχαν να κρυφτούν σε καταφύγια όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Την ίδια ώρα, η υπόθεση της ανθρωπιστικής βοήθειας που ξεκίνησε από τη Ρωσία εξελίσσεται σε σίριαλ. Παρόλο που τα 280 φορτηγά βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, και έχουν πάρει άδεια να περάσουν κατά τμήματα μετά από έλεγχο από τους υπαλλήλους του Ερυθρού Σταυρού, έως την ώρα που γράφονταν αυτές δεν είχαν περάσει. Ωστόσο, παρατηρητές του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη, που από την Ουκρανία έχουν περάσει στη Ρωσία με άδεια της τελευταίας, ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν διαπιστώσει ύπαρξη πυρομαχικών στα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: