Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Κρύψ' κι φώναζει κι 'γώ συ βρίσκω

Θα γεμίσουν τα σπίτια μας με "ρουφιάνους"


Έξυπνοι Μετρητές
Έξυπνοι μετρητές: 

Πόσο 'ηλίθιοι' είμαστε;


Πόσοι από σας έχετε ακούσει για τους smart meters (έξυπνους μετρητές) ή το smart grid (έξυπνο δίκτυο); Είναι κάτι που λίγοι προς το παρόν έχουν ακούσει στην Ελλάδα και, όπως πάντα συμβαίνει, χωρίς καν να ξέρουν όλη την πικρή αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς, και που σύντομα όμως θα εισβάλλουν στα σπίτια μας αν δεν τους σταματήσουμε έγκαιρα.Και τα δυο έχουν -πάλι- να κάνουν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και τα δύο έρχονται -πάλι- για το καλό μας... Είναι όμως έτσι;


Το smart meter θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό ρολόι μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος, θα μπει μέσα στο σπίτι και, μέσω μικροκυμάτων, θα κάνει καταμέτρηση της κατανάλωσης και αυτόματη αποστολή της στη ΔΕΗ. Σε πρώτη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, σε δεύτερη και μάλλον αναπόφευκτη, θα στηθούν ξεχωριστές κειραίες για αυτή τη δουλειά. Κι αν είσαι και πολύ γκαντέμης, μπορεί κα να δεις καμιά τέτοια και μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σου.

Σε Αμερική και Καναδά τα smart meters έχουν ήδη αρχίσει να μπουκάρουν στα σπίτια, εκβιαστικά, γιατί όποιος το αρνηθεί, μπορεί απλά... να μην έχει πια ρεύμα. Αλλά και η ΕΕ καλά κρατεί. Στόχος μέχρι το 2020 τα περισσότερα σπίτια να έχουν γεμίσει με τους ηλεκτρονικούς ρουφιάνους. Γιατί τους λέμε έτσι; Γιατί αυτό και είναι.

Πέρα από το απλό γεγονός ότι, όπου έχουν μπει, υπάρχουν καταγγελίες για 'αυξημένη' καταγραφή στην κατανάλωση του ρεύματος, οι 'έξυπνιοι' μετρητές έχουν κι άλλες ικανότητες.  Μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες για ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική μας ζωή, την 'ιδιωτική', όπως χαρακτηρίζεται, αλλά πλεόν δεν θα είναι.
Γιατί... Μπορούν να:
1. Εντοπίζουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι και να τις καταγράφουν όποτε λειτουργούν.
2. Καταγράφουν κάθε δραστηριότητα των νοικοκυριών παραβιάζοντας κάθε έννοια του οικιακού ασύλου.
3. Μεταδίδουν ασύρματα σήματα τα οποία μπορεί να υποκλαπούν από μη εξουσιοδοτημένα μέρη και για άγνωστους σκοπούς όπως, παρακολούθηση της συμπεριφοράς, καταγραφή λεπτομερειών χώρου, στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μυστικές υπηρεσίες έως και εγκληματίες.
4. Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων εύκολα προσβάσιμες από μέρη που δεν έχουν καμία άδεια από τον ένοικο να γνωρίζει όλα αυτά τα δεδομένα.
5. Η πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των έξυπνων μετρητών μπορεί να δημιουργήσει ένα μόνιμο ιστορικό ( φακέλλωμα) σχετικά με τις δραστηριότητες και γενικά την όλη εικόνα ζωής του ένοικου.6. Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να περάσουν εκούσια ή ακούσια σε άλλα χέρια, από διαφημιστικές εταιρίες μέχρι εκβιαστές, χάκερ, αστυνομία, ανταγωνιστικές εταιρίες κλπ 7. Τα smart meters είναι μέρος του smart grid  κι έτσι, παραβιάζοντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα (για μια ακόμα φορά) των προσωπικων δεδομένων  και εν αγνοία των περισσοτέρων, ο 'έξυπνος' ρουφιάνος εγκαθίσταται στο σπίτι σας. Παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες, ηλεκτρονικές, σεξουαλικές, ιατρικές, διαπροσωπικές με άλλα άτομα μέσα στο σπίτι σας -κοινώς, το ποιος μπαίνει και βγαίνει- ακόμα μπορεί να μπει μέσω bar code και στο ίδιο το ψυγείο σας να δει τι τρώτε. Προσούτο;;;;; Με τι λεφτά το αγοράσατε;;;;;Δες το!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: