Σε σχόλιό της η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, σημειώνει:



«Με στόχο την «ετοιμότητα του ΝΑΤΟ,» να ασχοληθεί με όλο το φάσμα των απειλών, πραγματοποιείται 4-5 Σεπτέμβρη, η Σύνοδος Κορυφής της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας.
28 κράτη-μέλη, 27 κράτη - εταίροι του ΝΑΤΟ, ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Ιαπωνίας, αξιωματούχοι από τον ΟΗΕ και την ΕΕ θα είναι όλοι τους εκει πανέτοιμοι για «νέα πολεμικά σχέδια ενάντια στους λαούς» εξοπλίζοντας τη λυκοσυμμαχια για πιο γρήγορες επιδρομές σε ελάχιστο χρόνο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.
Σχεδιάζουν Νατοϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης 10.000 στρατιωτών ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού. Είναι προγραμματισμένες Συσκέψεις μεταξύ Νατοϊκών Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας με αξιωματούχους της ΕΕ, για θέματα εξωτερικών και άμυνας για πιο γρήγορη και πιο ενεργή εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και για παραπέρα διείσδυση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη στα πλαίσια των ενδοιμπεριαλιστικων αντιθέσεων με τα αντίστοιχα ρωσικά μονοπώλια.
Σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει το ρολο της στην περιοχή προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης εμπλέκεται όλο και πιο επικίνδυνα για το λαό μας και ολόκληρη τη γυρω περιοχή.
Οι συναντήσεις που προηγήθηκαν της Νατοϊκής Συνόδου Κορυφής των Υπουργών ΥΕΘΑ και Εξωτερικών Αβραμόπουλου, Βενιζέλου με Αμερικανούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους, οι δηλώσεις τους και οι δεσμεύσεις τους που δεν ανακοινώνουν στο λαό μας, αλλά ήδη διαρρέουν στον Τύπο για αμυντικά θέματα, για στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνικά αεροδρόμια, για επεκτάσεις αρμοδιοτήτων και δομών στη βάση της Σούδας, για νέους εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ είναι προκλητικές κι επικίνδυνες.
Καμία αναμονή και καμιά επανάπαυση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί Απαιτείται η ένταση της πάλης του λαού και της νεολαίας συντονισμένα με το εργατικό λαϊκό κίνημα για αποδέσμευση της χώρας μας έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ ως την τελική διάλυσή τους.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη
  • Να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων και να διακοπεί οποιαδήποτε στήριξη η διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή
  • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ».