Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογές οργάνων και επιτροπών στο Δήμο Πολυγύρου- Δηλώσεις Τάσου Κανταρά

Με το καλημέρα, οι πρώτες διαφοροποιήσεις στην παράταξη του Ζωγράφου!!!
ΔΕΝ ψηφίστηκαν οι προτάσεις της πλειοψηφίας, από το σύνολο των 18 συμβούλων
στις δημαιρεσίες που έγιναν χθες (7-9-2014)  του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Για το προεδρείο εκλέχθηκαν:
 Πρόεδρος Δ.Σ:  Σιμώνης Ιωάννης με 18 ψήφους υπέρ και 9 λευκά της αντιπολίτευσης.
Αντιπρόεδρος Δ.Σ: Λαφαζάνης Βασίλης με 26 ψήφους και 1 λευκό. 
Γραμματέας: Καραφουλίδης Τάσος

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν:
 Τακτικά μέλη:

Από την πλειοψηφία
 Δημητριάδης Χρήστος 16 ψήφοι,
Βασιλάκης Αθανάσιος 16 ψήφοι,
ΖαβράκογλουΑγγελος 16 ψήφοι,
Καραφουλίδης Αναστάσιος 16 ψήφοι

Από τη μειοψηφία
Κανταράς Τάσος 20 ψήφοι,
Τσινάς Αργύριος 19 ψήφο


Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν
 Τακτικά μέλη:

Από την πλειοψηφία
 Φυλακτός Χρήστος 17 ψήφοι,
Κοντογιώργης Δημήτριος 16 ψήφοι,
Σαράντη Μαρία 16 ψήφοι,
Σιδέρης Νικόλαος 16 ψήφοι,

Από τη  μείζονα μειοψηφία
Πάνος Ιωακείμ 15 ψήφοι
Από την ελάσσονα μειοψηφία
 Χριστιανού Αγγελική 19 ψήφοι  

Για την αντιπροσωπεία του Δήμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, εκλέγονται οι Ζωγράφος Αστέριος, Κανταράς Αναστάσιος και Βορδός Χρήστος.

Μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου, για την εκλογή προεδρείου και των επιτροπών, ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου, Τάσος Κανταράς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση, αποτελεί την αρχή μιας πενταετούς σε διάρκεια λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου. Η ανάδειξη των προσώπων, στο προεδρείο και τις επιτροπές για τα επόμενα 2,5 χρόνια, αποτελεί θεσμικό δικαίωμα της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αντίστοιχα. Έτσι έχει ορίσει τις διαδικασίες ο Ν.3852/2010. Εμείς ως Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ  στο Δήμο Πολυγύρου, στην συνεδρίαση ψηφίσαμε τις επιλογές που μας αντιστοιχούσαν ως μειοψηφία και δώσαμε αρνητική ψήφο(λευκό) σε όλες τις προτάσεις της πλειοψηφίας, για το προεδρείο και τις επιτροπές. Παρά του ότι, δεν το εξασφαλίζει ο νόμος, προτείναμε και ψηφίσαμε σε μία από τις 2 βασικές επιτροπές, αυτή της Ποιότητας Ζωής, την κ. Χριστιανού Αγγελική, την μοναδικό σύμβουλο της Λαϊκής συσπείρωσης. Όσο αφορά τη στάση μας απέναντι στις προτάσεις της πλειοψηφίας, αυτή δεν έχει να κάνει τόσο με τα πρόσωπα που υποδείχτηκαν από την πλειοψηφία και που ευχόμαστε να ανταποκριθούν το καθένα ξεχωριστά στο ρόλο που ανέλαβαν, αλλά έχει να κάνει με την διαφορετική πρόταση-αντίληψη που καταθέσαμε προεκλογικά στους δημότες σε σχέση με αυτή της σημερινής διοίκησης. Οι πολίτες μας ανέθεσαν με τη ψήφο τους τον ρόλο της αντιπολίτευσης και οφείλομαι να τιμήσουμε την επιλογή τους και φυσικά από τη στάση και το έργο μας, θα μας κρίνουνε. Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ δηλώνει παρούσα στη κρίσιμη πενταετή δημοτική περίοδο, και είναι αποφασισμένη να εργαστεί για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όσων την στήριξαν, αλλά και όσων δεν τη στήριξαν και οι οποίοι ευελπιστούν σ ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Πολυγύρου και την Χαλκιδική γενικότερα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστή η αναφορά σας, απλά μετα την εκλογή Σιμωνη 2 σύμβουλοι του Ζωγράφου έφυγαν για δικούς τους λόγους και ψήφιζαν οι 16 απο τους 18. Εκείνο που θα έπρεπε να στιγματισετε είναι η καθολική άρνηση της αντιπολίτευσης να ρίξουν έστω μια ψήφο θετική , σε αντίθεση με τους συμβούλους του Ζωγράφου που ψήφιζαν υπέρ της αντιπολίτευσης. Ή δεν ξέρετε ή δεν θέλετε να διαβάζετε σωστά τ αποτελέσματα.Γιατί αλλιώς οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης θα είχαν το πολύ 9 ψήφους.