Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι «συμβουλές» Επενδύσεων της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους της Ευρώπης


Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, το μακρύ χέρι της ΕΕ και των μονοπωλίων στα Συνδικάτα, η ΣΕΣ που διαφημίζουν στην Ελλάδα η ΓΣΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως «εκπρόσωπο των εργατών της Ευρώπης»,  σε δελτίο τύπου της συμβουλεύει (*) την ΕΕ για το Σχέδιο Επενδύσεων της Κομισιόν.

Και που προτείνει η ΣΕΣ να δώσει λεφτά η ΕΕ; Μήπως ζητάει αυξήσεις στους μισθούς των εργατών; Επιδόματα ανεργίας για τα εκατομμύρια των ανέργων της Ευρώπης; Για παροχή δωρεάν Υγείας και Παιδείας στα παιδιά των εργατών; Μα φυσικά όχι!
Η ΣΕΣ καλεί «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υιοθετήσουν το Σχέδιο Επενδύσεων της Κομισιόν και να αυξήσουν τις φιλοδοξίες τους και τον προϋπολογισμό του» δίνοντας τα χρήματα των λαών της Ευρώπης στις πολυεθνικές  και συγκεκριμένα:
·         Σε Υποδομές στον κλάδο της Ενέργειας προτείνει μια επένδυση 200 δις ευρώ σε περίοδο 10 χρόνων
·         Στις Μεταφορές
·         Επικοινωνίες-μια επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος
·         Νανοτεχνολογία
·         «Πράσινες» Υποδομές

Δηλαδή ξεπερνά ακόμη και την Κομισιόν και ζητά ακόμη περισσότερα χρήματα για τις πολυεθνικές από αυτά που ζητούσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν! Αυτή η στάση αποτελεί πρόκληση για τα εκατομμύρια των ανέργων της Ευρώπης, για τα εκατομμύρια εργάτες που ζουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η ΣΕΣ δικαιολογεί αυτή την κατεύθυνση με το επιχείρημα ότι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όμως οι εργαζόμενοι της Ευρώπης γνωρίζουν ότι «για να παραμείνει η Ευρώπη ανταγωνιστική» η συντριπτική πλειοψηφία των όποιων θέσεων εργασίας δημιουργηθούν, θα είναι με τα μισά δικαιώματα, με τους μισούς μισθούς σε σχέση με τις παλιές. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης γνωρίζουν  ότι όπου η εργατική τάξη αποδέχτηκε την λογική της ανταγωνιστικότητας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι χάνουν το ένα δικαίωμα μετά το άλλο, ενώ οι απολύσεις, η ελαστική απασχόληση και η Ανεργία γιγαντώθηκαν. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαντήσει και να καταδικάσει με κάθε τρόπο αυτές τις λογικές. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης πλήρωσαν πολύ ακριβά την κρίση των Καπιταλιστών. Δεν πρέπει να δεχθούν καμία θυσία για την Καπιταλιστική Ανάπτυξη.


Καμιά νομιμοποίηση στους συνδικαλιστές των Βρυξελών
(*)
ΣΕΣ   Επενδύσεις: που θα πρέπει να ξοδέψει η ΕΕ?
Επενδύσεις στις Ενεργειακές Υποδομές, Μεταφορές, τεχνολογία smartphone και νανοτεχνολογία θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σύμφωνα με μια νέα μελέτη της ΣΕΣ
Η Μελέτη του Syndex έχει στόνο να στηρίξει την θέση της ΣΕΣ για ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, ώστε να δώσει ώθηση στην αειφόρο ανάπτυξη και αξιοπρεπή εργασία και να τροφοδοτήσει συζητήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο πάνω στις περιορισμένες προτάσεις του Προέδρου της Κομισιον Γιουνκερ
Η έκθεση, που θα δημοσιευτεί στη σύσκεψη Syndex/ΣΕΣ στο Ευρωκοινιβούλιο την 1 Δεκέμβρη αναγνωρίζει κλάδους κλειδιά για επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων
  • Ενεργειακές Υποδομές-με την επένδυση 200 δις ευρώ σε περίοδο 10 χρόνων, 800,000 θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν σε όλη την Ευρώπη
  • Μεταφορές-ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε αστικές περιοχές αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% μέχρι το 2030 κάνοντας την μετακίνηση εντός και μεταξύ πόλεων επείγουσα ανάγκη. Νέες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές θα δημιουργούν 85 εώς 170 θέσεις εργασίας ανά χιλιόμετρο
  • Επικοινωνίες-μια επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος σε τεχνολογία 5G είναι αναγκαία για να παραμείνει η Ευρώπη ανταγωνιστική και να αποκτήσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε θέσεις εργασίας σε τεχνολογίες CLOUD COMPUTING, υπηρεσίες Υγείας μέσω ίντερνετ και μεγάλα δεδομένα. Τουλάχιστον 2500 ερευνητές είναι επειγόντως αναγκαίοι για να επαναδιεκδικήσουν την Ευρωπαϊκή πρωτοκαθεδρία σε αυτές τις τεχνολογίες κλειδιά.
  • Νανοτεχνολογία- Η Ευρώπη βρίσκεται αρκετά πίσω από την Νότια Αμερική και την Ασία στις Επενδύσεις σε ένα κλάδο που εκτιμάται ότι θα παρέχει 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2014
  • Πράσινες Υποδομές- (διατήρηση και αποκατάσταση της φύσης) μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και δημιουργία θέσεων εργασίας (στον τουρισμό, πολεοδομικό σχεδιασμό, και πράσινες θέσεις εργασίας)
  • Άλλοι τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας που δεν θα μπορούν να μεταφερθούν εκτός Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους, αειφόρου κατοικίας και τα κτιριακών υποδομών.

«Η Ευρώπη φωνάζει για Επενδύσεις και αυτή η Έκθεση δείχνει που πρέπει να πάνε» είπε η Μπ.Σεγκόλ ΓΓ της ΣΕΣ. «θα υπάρχει μόνο μια ευκαιρία να διαλέξουμε το σωστό δρόμο επενδύσεων, για αυτό είναι σημαντικό να το κάνουμε σωστά για το συμφέρον όλων των πολιτών. Η ΣΕΣ καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να υιοθετήσουν το Σχέδιο Επενδύσεων της Κομισιόν και να αυξήσουν τις φιλοδοξίες τους και τον προϋπολογισμό του»

Πηγή Τα e-mail  μας



Δεν υπάρχουν σχόλια: