Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης σηματοδοτεί η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης σηματοδοτεί η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ,στις 18-19 Δεκέμβρη 2014 και ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης.
Τα παραπάνω κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ,Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Στρασβούργο, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής.
Τονίζοντας ότι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είτε στηρίζουν την περιοριστική πολιτική είτε τη δημοσιονομική χαλάρωση ομονοούν σε μόνιμα μνημόνια για πάμφθηνη εργατική δύναμη και κατεδάφιση λαϊκών δικαιωμάτων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:
"Η Σύνοδος Κορυφής θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση, όπως τις επεμβάσεις τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κι αλλού που θα φέρει νέακύματα προσφύγων. Ενισχύεται η απειλή γενικευμένου πολέμου στο βωμό
ανταγωνισμών για νέες αγορές, την ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της.Ομολογείται ότι την ασθενική ανάκαμψη μπορεί να ακολουθήσει νέα οικονομική κρίση που δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε οι υπερασπιστές της περιοριστικής
πολιτικής ούτε της χαλάρωσης που ομοφωνούν όμως για πάμφθηνη δουλειά,κατεδάφιση δικαιωμάτων, ξερίζωμα της αγροτιάς, αντιλαϊκούς φόρους.Επιβάλλονται τα μόνιμα μνημόνια, με καταστολή των αγώνων.Φορτώνονται οι λαοί χρέη που δεν οφείλουν αφού το κρατικό χρήμα – όπως τα 300 δισ. του πακέτου Γιούνκερ - πηγαίνει στις επιχειρήσεις.
Οι ανταγωνισμοί επιχειρηματικών ομίλων, κυβερνήσεων και κομμάτων που τουςεκπροσωπούν, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γίνεται φιλολαϊκή.
Είναι ώρα ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής και να ανατρέψει αυτή τη βαρβαρότητα".
17/12/2014 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: