Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»,



Μ΄αυτό το σύνθημα, χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας  που συμμετείχαν χθες βράδυ στη μεγάλη εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ,  τίμησαν τα 96 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη γέμισε από εργάτες και υπαλλήλους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους που δίνουν τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ και τη νεολαία του, ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που συνθλίβει τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού.
Όλοι τους έδωσαν αισιόδοξο «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα του ΚΚΕ, στην προτροπή του να μην υπάρξει καμία αναμονή, αλλά λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις με ισχυρό ΚΚΕ. Αποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, να δώσουν τη μάχη παντού ώστε ο λαός να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, να το δυναμώσει και εκλογικά.


Μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, γιόρτασαν τα 96 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ, με τη μεγάλη συναυλία που ακολούθησε την ομιλία, με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και τους ερμηνευτές: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαϊδη, Γιώργο Μεράντζα, Δημήτρη Μπάση και Μίλτο Πασχαλίδη. Για δύο ώρες πλημμύρισε ο χώρος από συναισθήματα, θύμησες και όνειρα, από τραγούδια εμπνευσμένα από τους αγώνες του λαού μας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: