Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Και ηλεκτρονικό φακέλωμα των απεργών εκπαιδετικών

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταχωρούνται οι απεργοί και στην ψηφιακή πλατφόρμα myschoοl (όπου γίνεται καταγραφή δεδομένων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων). 
Με έγγραφό του το υπουργείο ενημερώνει ότι δημιουργήθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα myschool σχετικό πεδίο όπου καταχωρείται η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε απεργία. «Την ημέρα απεργίας, οι εκπαιδευτικοί που απεργούν, θα πρέπει να το δηλώσουν στη σχολική τους μονάδα, προκειμένου να καταχωρείται άμεσα στο αντίστοιχο πεδίο του myschoοl, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής αναφοράς σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης», αναφέρεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την τήρηση συστηματικού σχετικού φακέλου απεργών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myschool. «Τα ατομικά στοιχεία δίνονταν πάντα στις κατά τόπους οικονομικές υπηρεσίες για να προβαίνουν σε περικοπές μισθού. Επομένως, η κεντρική καταγραφή - φακέλωμα δεν είναι αθώα και πιθανότατα συνδέεται με μέτρα που αφορούν την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία αλλά και με τις "κατάλληλες" αξιολογικές κρίσεις για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς», επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: