Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Βάζει κι άλλο «πακέτο» στο τραπέζι των αντιλαϊκών διεργασιών ο Σταύρος Θεοδωράκης

Το «πακέτο» της διενέργειας εκλογών το αργότερο μέχρι την 1η Φλεβάρη, με παράλληλη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή έβαλε στο τραπέζι των παζαριών μεταξύ των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης,με τη λεγόμενη «πρόταση απεμπλοκής και ευθύνης» που κατέθεσε χτες το βράδυ.

Στην ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, που έτσι κι αλλιώς έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι διεκδικεί ρόλο «καταλύτη» στις αντιλαϊκές διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, κάνει λόγο για «έκπληκτη κοινωνία» που «παρακολουθεί τη χώρα να μπαίνει σε μια νέα περιδίνηση φημολογιών και σκανδάλων» και προσθέτει: «Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικά κερδισμένοι. Είναι η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να προτάξουν το συμφέρον της χώρας μακριά από τις παραταξιακές τους ιδιοτέλειες. Απευθύνομαι, λοιπόν, στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα και τους ζητώ να κάνουν και οι δύο ένα βήμα πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα - άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου - και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Οι στιγμές απαιτούν γενναίες αποφάσεις και ελπίζω ότι υπάρχουν ηγέτες που μπορούν να τις πάρουν».
Διατυμπανίζοντας τη στοχοπροσήλωσή του στις προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου, τονίζει ακόμα ότι «είναι σημαντικό εκτός των άλλων να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, για την προετοιμασία της καθοριστικής για τη χώρα διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: