Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από σφαίρες Ισραηλινών Πιέσεις για σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ κατά των εβραϊκών εποικισμών

 Σχέδιο απόφασης με στόχο τον άμεσο τερματισμό της δημιουργίας νέων εβραϊκών εποικιστικών δραστηριοτήτων στα παλαιστινιακά εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης προωθούσε χτες βράδυ προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η διπλωματική αποστολή της Αιγύπτου στον διεθνή οργανισμό, παρά την πιθανότητα οι ΗΠΑ να ασκήσουν και πάλι «βέτο» υπέρ του Ισραήλ, όπως ζήτησε και ο πρωθυπουργός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τελικά το σχέδιο αυτό αποσύρθηκε πριν καν συζητηθεί.
Παρόμοιο σχέδιο είχαν προωθήσει αραβικές χώρες και το 2011, το οποίο τελικά δεν είχε καμία τύχη λόγω της άσκησης «βέτο» από την πλευρά των ΗΠΑ.
Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από σφαίρες Ισραηλινών
Μέσα σε αυτό το κλίμα χτες οι κατοχικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πυροβόλησαν και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο έφηβο στη διάρκεια τρομοκρατικής εισβολής που πραγματοποίησαν στην πόλη Αλ Μπίρεχ της κεντρικής Δυτικής Οχθης.
Το θύμα λεγόταν Αχμαντ Νασάτ Οτμαν αλ Καρούμπι και σκοτώθηκε από τις σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια συγκρούσεων στο Καφρ Ακάμπ, βορείως της Ιερουσαλήμ.
Είναι ο δεύτερος 19χρονος Παλαιστίνιος που δολοφονείται από τις αρχές της βδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: