Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Από την Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε.

«Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.
Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω :

«Δεν μπορεί από τη μια, σφοδροί ανταγωνισμοί και για την ενέργεια να γεννούν πολέμους, προσφυγιά, δυστυχία και από την άλλη οι ένοχοι  –  ΕΕ, ΗΠΑ, κυβερνήσεις – να προσποιούνται ανησυχία για την – όντως επικίνδυνη – κλιματική αλλαγή. Εξαπατούν. «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη είναι ο μανδύας αξιοποίησης συσσωρευμένων κεφαλαίων σε επενδύσεις εγγυημένων, υψηλότατων κερδών, επιδοτημένων με δισεκατομμύρια από ΕΕ και κυβερνήσεις, που πληρώνουν οι λαοί με ακριβότερο ρεύμα.
Στην Ενεργειακή Ένωση της ιδιωτικοποιημένης ενέργειας - εμπόρευμα (όπου διακρίνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) η ενεργειακή φτώχεια του λαού αυξάνεται, ενώ οι τιμές για τους βιομήχανους μειώνονται.      
Αποφάσεις διασκέψεων όπως του Παρισιού δεν εμπόδισαν τη δίψα, την πείνα, επιδημίες, φυσικές καταστροφές, επιπτώσεις ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Οξύνεται η αντίθεση των λαϊκών συμφερόντων με ένα σύστημα που για τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους και περιβάλλον.
Μόνο η κοινωνικοποίηση του πλούτου και των φυσικών πόρων, ο κεντρικός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια για όλους,  ισόρροπη ανάπτυξη ανθρώπου και περιβάλλοντος».


13/12/2016                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: