Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 6 Παλαιστίνιοι νεκροί – Ο Νετανιάχου επιστρέφει εσπευσμένα από τη Γαλλία

 Επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο ισραηλινός στρατός.
Ισραηλινό άρμα στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας

  Πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι η εισβολή του ισραηλινού στρατού σημειώθηκε ανατολικά της Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του θύλακα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, Άσραφ αλ Κούντρα, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι. Ηγετικό στέλεχος του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, είναι ανάμεσα στα θύματα, ανέφερε πηγή προσκείμενη σε νοσοκομείο στον παλαιστινιακό θύλακα.
Σε ανακοίνωση του, το Ισραηλινό επιτελείο, γνωστοποίησε ότι «ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρά» στην επιχείρηση.
Μετά το επεισόδιο αυτό, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, κάτι που συνήθως αποτελεί προειδοποίηση για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε μέσω Twitter ότι συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος «αναχαίτισαν» δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, με μια ανάρτησή του περί «τις 23:30» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Εκπρόσωπος της Χαμάς κατήγγειλε μια «άνανδρη» επίθεση του ισραηλινού στρατού.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε την Κυριακή να τερματίσει πρόωρα την επίσκεψή του στο Παρίσι. Μετά «τα συμβάντα στον νότο, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στο Παρίσι και να επιστρέψει απόψε στο Ισραήλ», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Sputnik», dpa»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: