Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ!

Μαζική αντιιμπεριαλιστική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία το Σάββατο 17/11
  • Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τον φετινό γιορτασμό, με σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία... Ελα να τη γράψουμε μαζί!»
«Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία... Ελα να τη γράψουμε μαζί!». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η ΚΝΕ στους νέους, με ανακοίνωσή της για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία σημειώνει:
«Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου... Από τις μέρες που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Η χούντα, η στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Προετοιμάστηκε με ένταση του αντικομμουνισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι πάντα ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός αρνητικών εξελίξεων σε βάρος του λαού. Με τη χούντα η εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Αλλαξε μορφή υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα, του κεφαλαίου και των διεθνών του συμμάχων, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η χούντα, από τη μία, διεύρυνε τα προνόμια και τη στήριξη στα κέρδη των λίγων και, από την άλλη, χαντάκωσε το λαϊκό εισόδημα, έβαλε τους λαϊκούς αγώνες στον γύψο. Βασάνιζε, δολοφονούσε, φυλάκιζε, έστελνε εξορία τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.
Είμαστε περήφανοι γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σήκωσαν ψηλά τη σημαία της σύγκρουσης με τη στρατιωτική δικτατορία. Το ΚΚΕ στάθηκε αντάξιο της κληρονομιάς του και της Ιστορίας του. Ανασυγκρότησε τις παράνομες Οργανώσεις του, το 1968 ίδρυσε την ΚΝΕ, έδωσε πνοή και κουράγιο στο λαό και στην πάλη του,δίνοντας παράλληλα τη μάχη ενάντια στη διαλυτική δράση του οπορτουνισμού. Η αλύγιστη στάση των κομμουνιστών στις εξορίες και τις φυλακές αποτελεί άλλη μία χρυσή σελίδα στην 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπήκαν μπροστά για την οργάνωση των φοιτητών, των μαθητών, των νέων εργαζομένων. Η δράση τους έδωσε ανατρεπτικό περιεχόμενο στους αγώνες, έπαιξε καταλυτικό και αναντικατάστατο ρόλο στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης και στην κορύφωσή της, το 1973, με τις καταλήψεις στη Νομική το Φλεβάρη και στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η καταστολή της με δεκάδες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της χούντας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, η χούντα κατέρρευσε. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Η χούντα έστρωσε το έδαφος στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.
Η δικτατορία του κεφαλαίου, όποια μορφή κι αν παίρνει, δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα ενάντια στο λαό. Ολες οι κυβερνήσεις μετά την κατάρρευση της χούντας υπηρέτησαν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και των διεθνών τους συμμάχων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ.
45 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!
Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και το λαό.
Ιδιαίτερα, τα συνθήματα "Εξω οι ΗΠΑ", "Εξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα "Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ""Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για άλλη μια χρονιά θα "τιμήσει" στα λόγια την εξέγερση για να θάψει το αντιιμπεριαλιστικό - ανατρεπτικό της περιεχόμενο. Είναι η κυβέρνηση που έχει γεμίσει την Ελλάδα με βάσεις του ΝΑΤΟ, με ορμητήρια εγκλημάτων σε βάρος των λαών που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "μαγνήτη" στρατιωτικών συγκρούσεων και πολέμων. Που "ξεπλένει" μέχρι και τον Τραμπ και μπλέκει τη νεολαία στα πολεμικά σφαγεία των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ!
Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα. Και τότε κάποιοι έλεγαν "η χούντα είναι πανίσχυρη". Η Ιστορία τούς διέψευσε. Ο λαός, οι αγώνες του και οι θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση της νεολαίας με το εργατικό κίνημα. Αυτά τρόμαξαν τη χούντα. Αυτά τρομάζουν πάντα τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όσους θέλουν τη νεολαία θεατή των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστή στην πάλη για τη ζωή που έχει ανάγκη. Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα. Να δυναμώσουμε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, τις μάχες μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το κεφάλαιο και την εξουσία του, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποτελειώνει ό,τι δικαίωμα άφησαν όρθιο οι προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Οι σημερινοί υμνητές της χούντας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, θα έχουν την τύχη των χουντικών και των άλλων ειδώλων τους, όπως ο Χίτλερ. Ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.
Η θέση σου είναι στον αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς!
Ελα μαζί μας! Στον αγώνα με το ΚΚΕ, που φέτος στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής, αδιάκοπης προσφοράς, αγώνων και θυσιών για το δίκιο του λαού, για τη νέα, τη σοσιαλιστική κοινωνία. Την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: