Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΔΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣΕΝΤ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Email: das.naytiliakon.toyristikon@gmail.com Τηλ: 6971665451

Παραμονές των αρχαιρεσιών του ΠΑΣΕΝΤ, οι εργοδότες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΝΤ Θ. Βασιλόπουλος επιδίδονται σε όργιο αυθαιρεσιών και προσπαθειών για να μη φτάσουν οι θέσεις της ΔΑΣ στους εργαζόμενους και όσοι λάβουν μέρος στη συνέλευση που θα εκλέξει την εφορευτική επιτροπή για τις αρχαιρεσίες να είναι της αρεσκείας τους.


Μετά τις άθλιες μεθοδεύσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12/11 όπου αρνήθηκε ο Πρόεδρος να φέρει προς έγκριση αιτήσεις εργαζόμενων του κλάδου (MSC Service Center, Go Shipping κ.α.).

Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου που εμφανίζουν ως διαγραμμένους από το σωματείο, εργαζόμενους που δώσανε τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία για τις ΣΣΕ και για αυτή τους τη στάση απολύθηκαν εκδικητικά παρά την συνδικαλιστική τους ιδιότητα!

Μετά τη συνεννόηση με τους εφοπλιστές, στήνονται κάλπες μέσα στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών, όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να ψηφίσουν υπό την επίβλεψη του εφοπλιστή!

Μετά τα «μαγειρέματα» για να ψηφίσουν τα μέλη του σωματείου από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά ώστε να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στον Πειραιά.

Σήμερα αρνήθηκαν την περιοδεία μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και εκλεγμένου με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ στην MSC Service Center δηλώνοντας τους ότι «η παρουσία των εκλεγμένων της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κτηρίου!»

Είναι επικίνδυνοι, είναι το μακρύ χέρι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα να τους γυρίσουμε την πλάτη, να τους απομονώσουμε & να οργανώσουμε την απάντηση μας! 

Έξω οι άνθρωποι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης από τα συνδικάτα!

Καλούμε τους εργαζόμενους στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό να δώσουν το παρών στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 15/11 στις 17:30 στην αίθουσα του ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10).

Δεν θα ανεχτούμε ακόμα μία παρωδία, δεν θα ανεχτούμε κανένα παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων. Η διαδικασία της συνέλευσης και της εκλογής εφορευτικής επιτροπής θα γίνει όπως ορίζει το Καταστατικό του σωματείου μας και όχι όπως βολεύει τον πρόεδρο Θ. Βασιλόπουλο.

Καταψηφίζουμε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του ΔΣ, απαιτούμε να λάβουν μέρος στη συνέλευση και τις αρχαιρεσίες όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου!

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στον ΠΑΣΕΝΤ, δυναμώνουμε την ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες

Παλεύουμε για:

ü  Εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
ü  Αναπλήρωση των απωλειών. Βάση διαπραγμάτευσης για τον κατώτερο μισθό οι συμβάσεις του 2008-2009.
ü  Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
ü  Επαναφορά της ΕΓΣΣΕ στα €751. Να καταργηθεί το αίσχος των €586 και €511.
ü  Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
ü  Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

14 Νοέμβρη 2018
Οι αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: