Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα για τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τις αναπτυξιακές της φιέστες με τις οποίες προσπαθεί να μας πείσει ότι η κατάσταση αλλάζει. Παρά τον χαρακτηρισμό του προϋπολογισμού για το 2019 ως « του πρώτου κρατικού προϋπολογισμού χωρίς μέτρα λιτότητας » και το βάφτισμά του από τον πρωθυπουργό ως « μνημόνιο με τον λαό », κατά το    « συμβόλαιο με τον λαό » παλιότερα, εμείς οι πυροσβέστες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, βιώνουμε καθημερινά την σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα που λέει πως:
·   Όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό πλαίσιο των μνημονίων, όχι μόνο εφαρμόζεται αλλά και διευρύνεται!
·   Η διατήρηση στο ακέραιο όλων των μνημονιακών νόμων επιβάλει σε εμάς και σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα, πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, ληστρική φορολογία, που εξαφανίζουν κυριολεχτικά τα εισοδήματά μας.
·   Καταργεί ή οδηγεί στο κλείσιμο κρατικές δομές πρόνοιας, υγείας, παιδείας κ.α., λόγο κατακρεούργησης των κονδυλίων επιχορήγησης αυτών των δομών από το κράτος, αλλά και τις εσκεμμένης μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για αυτές τις δομές, με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων και την εμπλοκή ιδιωτών σε αυτούς τους τομείς. Όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες από την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, την έλλειψη δασκάλων και καθηγητών στα σχολειά των παιδιών μας κ.α.
·   Μεγάλες ομάδες πληθυσμού απευθύνονται στα συσσίτια, στα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία για φαγητό και φάρμακα!!!
Αυτήν την αλήθεια, αυτήν την πραγματικότητα συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν μπορούν να μας την κρύψουν. Την ζουν οι γονείς μας, τα αδέλφια και οι συγγενείς μας, την ζουν οι φίλοι μας.
Την ζούμε και εμείς κάθε ώρα και στιγμή αφού δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ως οικογενειάρχες και ως άνθρωποι, στις δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις.
Την ζούμε καθημερινά μέσα στις υπηρεσίες μας, με τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, με τις σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας μας και με ωράριο λάστιχο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες κ.α.
Κόντρα λοιπόν στην ψεύτικη εικόνα που θέλουν να μας παρουσιάσουν η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, κόντρα στην καλλιέργεια κλίματος μοιρολατρίας, μειωμένων απαιτήσεων και της λογικής του μικρότερου κακού, ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 28 του Νοέμβρη, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Για να διεκδικήσουμε ανάκτηση των απωλειών, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Για να βάλουμε  εμπόδια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία



Δεν υπάρχουν σχόλια: