Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Η Ε.Α.Κ.ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ για την καταδίκη της καθαρίστριας


 Αθήνα 25 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ  ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την αντίθεσή της, στη βαρύτατη ποινή που επιβλήθηκε σε εργαζόμενη καθαρίστρια, σε παιδικό σταθμό του Βόλου, στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες της για 20 σχεδόν χρόνια. Η συγκεκριμένη υπάλληλος, καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για απάτη, διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν με πλαστό « τίτλο σπουδών » ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν « απόφοιτη » της Ε' Τάξης του Δημοτικού!
Με την απόφαση αυτή η δικαιοσύνη εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της και αγνόησε κάθε έννοια της θεμελιώδους αρχής της αναλογικότητας. Αφενός, μια καθαρίστρια στιγματίστηκε ως                     « εγκληματίας » - « απατεώνισσα » και εκτίει ήδη τη 10ετή ποινή της στις φυλακές της Θήβας.
Αφετέρου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της καθαριότητας και της υγειονομικής καταλληλόλητας των εργασιακών μας χώρων. Επί μήνες υπάρχουν Πυροσβεστικά κλιμάκια και υπηρεσίες χωρίς προσωπικό καθαριότητας και οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι επωμίζονται καθήκοντα που δεν τους ανήκουν.
Όμως στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει κανένα σφάλμα, κανένα ποινικό αδίκημα παρ’ ότι είναι σε ισχύ το νομοθετικό πλαίσιο του Νόμου 1568/85 αφού σε υπηρεσίες υψηλού κινδύνου λόγω της πολυποικιλότητας  των επιχειρησιακών  χώρων εμπλοκής, όπως τροχαία ατυχήματα, σκουπιδότοποί, χώροι επεξεργασίας επικίνδυνων χημικών και τοξικών στοιχείων, δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας σε σταθερή βάση γιατί έχουν καταργηθεί όλες οι κενές οργανικές θέσεις καθαριστριών και πλέον   « προσφέρονται » εργολαβικά  και αποσπασματικά μέσω συμβάσεων από ιδιωτικές εταιρίες, που κερδίζουν τεράστια ποσά αποζημιώνοντας τις καθαρίστριες με εξευτελιστικούς μισθούς για ένα εξαντλητικό ωράριο. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το « ιερό » επιχειρηματικό συμφέρον εξυπηρετείται, οπότε δεν υπάρχει κανένα έγκλημα, καμία απάτη και ουδεμία ζημία για το Δημόσιο ή για τις καθαρίστριες!
Παράλληλα, άλλες υποθέσεις, μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημιές για το Δημόσιο εκκρεμούν. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, όπως και από την σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς.
Αν το κράτος και η δικαιοσύνη θέλει να αναζητήσει « εγκλήματα » ας ξεκινήσει πρώτα από τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας που υπάρχουν σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες όπως και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ας αναζητήσει τους υπεύθυνους των πολιτικών που δημιουργούν με τις τεράστιες περικοπές κονδυλίων σε νευραλγικούς τομείς, όπως και η πυροπροστασία, εκατόμβες θυμάτων.
Η Ε.Α.Κ.Π. ζητά  να τερματιστεί άμεσα η περιπέτεια της σκληρά εργαζόμενης καθαρίστριας  και να γυρίσει στην οικογένεια και την δουλειά της.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: