Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο ΓΕΛ Χαλάστρας της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.


ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
 Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων 

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για κανονικότητα στην εκπαίδευση, οι μαθητές ενός ακόμα σχολείου στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους μαθητές του ΓΕΛ Χαλάστρας οι οποία δεν έχουν καθηγητές στα μαθήματα κατεύθυνσης, των μαθηματικών και βιολογίας. Μέχρι σήμερα οι διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί αναλύονται ως εξής: Βιολογία κατεύθυνσης 4ώρες, που δεν έχει διδαχθεί ούτε μια ώρα και 7 ώρες μαθηματικά κατεύθυνσης.
Εξαιτίας της απαράδεκτης αυτής κατάστασης μαθητές και γονείς προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.
 Γι’ ακόμα μια φορά φανερώνεται η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας. Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζει ακόμα και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών στο ΓΕΛ Χαλάστρας  με μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικών.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: