Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.



ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ & ΙΙΙ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
Συνάδελφοι,
Η εργοδοσία σε άγαστη συνεργασία με το “σωματείο” της ,προσπαθεί να καπηλευτεί τον αγώνα χρόνων του Σωματείου μας για την ένταξη των λιμενεργατών στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά, να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το πραγματικό αίτημα, την υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες με αυξήσεις στους μισθούς, με αναγνώριση των επιδομάτων, με διασφάλιση των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας, με πλήρη απασχόληση για όλους τους εργαζομένους. Η υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζομένους δεν έχει χρώμα ούτε καμιά τυχόν διάκριση σε παλιούς και νέους. 
Κανείς να μη δεχτεί το σωματείο των “COSCO” και Dport να παίζει με το ψωμί των οικογενειών μας, με τη ζωή των συναδέλφων.
Η λογική και υπομονή έχει και τα όρια της. Για αυτό ακριβώς λοιπόν να μην υποτιμάνε οι «πουθενάδες» του «σωματείου» της εργοδοσίας  ότι η ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά  που επιτεύχθηκε με τον  μακρόχρονο και επίμονο αγώνα όλων των εργαζομένων,  όταν αυτοί πιστοί στα αφεντικά τους τρέχανε σαν τα ποντίκια να μπουν με κάθε τρόπο στο λιμάνι, όταν αυτοί έτρωγαν πίτσες και γελούσαν μαζί με τους εργοδότες τους, όταν ο «πρόεδρος τους» πρώτος απεργοσπάστης  έλεγε ότι δεν το νοιάζουν τα Βαρέα κάνοντας τη γνωστή «μαντραπήδα» . Ας κάνουν λοιπόν αυτό που ξέρουν καλά ως παιδιά της εργοδοσίας να μπαίνουν εμπόδιο στους αγώνες κι τις διεκδικήσεις μας.
Πραγματικά όλοι γνωρίζουν  ποιοι είναι πρωτεργάτες του “σωματείου Συνεδεπ” και τι συμφέροντα εξυπηρετούν, μπορεί τώρα να βρίσκονται υπό την προστασία των εργοδοτών και να αξιοποιούν τα προνόμια που τους παρέχουν αλλά δεν αργεί η ώρα   που δε θα τους  χωράει ο τόπος. Πάει πολύ να μιλάνε για δικαιώματα αυτοί που δουλεύουν μόνο πρωίνες βάρδιες όταν όλοι οι συνάδελφοι λιώνουν από τα νυχτερινά.
Ενημερωθήκαμε ότι η εργοδοσία ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τον εαυτό της για τους όρους της ΣΣΕ των εργαζομένων, μακριά από τα αιτήματα που όλοι εμείς, μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις καταλήξαμε. Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία με το σωματείο της νοθείας προσπαθούν να υπερασπίσουν τα κέρδη της εταιρείας, να βολέψουν τα δικά τους παιδιά κόντρα στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.
Περιμένουμε πως και πως την συνέλευση που θα κάνει η εργοδοσία με το  «σωματείο» της για μας  ενημερώσουν πως διασφαλίσουν την αύξηση στους μισθούς μας, πως θα «διασφαλίσουν» τις δουλειές μας απλά να έχουν διαβάσει καλά τις σημειώσεις που θα τους δώσει η εργοδοσία.
Ας εξηγήσουμε λοιπόν τα αποτελέσματα που έφερε ο <<μεγαλειώδης αγώνας>> του ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ:
1.    Η βάση του μισθού μας παραμένει ο κατώτατος μισθός της ΓΣΣΕ  με μεροκάματο τα περίπου 30 ευρώ
2.    Δεν προβλέπεται να πάρουμε το επίδομα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά που είναι 5% επιπλέον στο μισθό
3.    Πάλι Νυχτερινά, Σάββατο και Κυριακή θα πληρωνόμαστε το ίδιο
4.    Οι παππουτσάκηδες πάλι θα πληρώνονται με 42 ευρώ
5.    Οι μισθολογικές κατηγορίες θα παραμένουν ανά ειδικότητα
6.    Οι 3τίες από τη στιγμή που θα υπάρχει η ίδια αποτύπωση στο μισθό πάνε στα σκουπίδια
7.    Η μετατροπή των συμβάσεων όπως την ορίζουν θα αφορά το πολύ 50 άτομα κάθε χρόνο και όσον αφορά το ποιοι θα γίνονται θα αποφασίζει η εργοδοσία πατώντας πάνω στην ανάγκη των εργαζομένων
8.    Η 5άρα πόστα θα εφαρμόζεται με κριτήρια και αυτό το έχουμε νιώσει στο πετσί μας
9.    Όσον αφορά και το ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ που δεν ντρέπονται να το γράψουν, οι ίδιοι λένε πως χρεώνουν 6 ευρώ ανά εργαζόμενο την ημέρα ως έξοδα σίτισης άρα αν αφαιρέσουμε το 1 ευρώ που κοστίζει το ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ βγαίνουν τα 5 ευρώ της αύξησης και αυτά μαύρα.
Εμείς μια τέτοια Σύμβαση αρνηθήκαμε να την υπογράψουμε με τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων γιατί δε διασφαλίζει τίποτα. Εμείς κοιτάμε τους συναδέλφους μας στα μάτια την ίδια ώρα που αυτοί κοιτάνε τους εργοδότες στον καβάλο. Καμία ντροπή δεν έχουν σε λίγο θα θέλουν να τους κάνουμε και Ανδριάντα μέσα στο λιμάνι για την υποτιθέμενη νίκη τους.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η στοχοποίηση εργαζομένων του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ δεν πρόκειται να πτοήσει κανέναν, δυναμώνει και πεισμώνει τους εργαζόμενους.  
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία της 28 Νοέμβρη που γίνεται με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε χώρο δουλείας με επίκεντρο της δικές μας ανάγκες και όχι της εργοδοσίας.
Καλούμε όλους της συναδέλφους, παλιούς και νέους, 16αρηδες και 22αρηδες, εργάτες- οδηγοί – χειριστές, να στηρίξουν το μόνο Σωματείο που παλεύει για το δίκιο όλων με την ενεργητική συμμετοχή όλων μας. Να γυρίσουν τη πλάτη στα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας.
Εμείς δεν θα ξαναγίνουμε σύγχρονοι δούλοι της εργοδοσίας, με τα ατέλειωτα ωράρια, τις κόντρα βάρδιες, τις απλήρωτες υπερωρίες, την τρομοκρατία και το βούρδουλα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει και να καπηλεύεται τα δίκια μας, να μπορούμε να γυρνάμε στις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια, σώοι και αβλαβείς.

ΌΛΟΙ συσπειρωνόμαστε γύρω από τα Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Κλιμακώνουμε τη πάλη μας για την υπογραφή ΣΣΕ. Τίποτα δεν χαρίστηκε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΕΚΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ                                                      ΜΑΓΚΑΦΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: