Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αλλόθρησκος


 Ένας αλλόθρησκος αποφάσισε να γίνει χριστιανός, αλλά δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα γινόταν ορθόδοξος, προτεστάντης ή παπικός. Αφού εξήγησε τις αγαθές του προθέσεις, οι υπεύθυνοι της κάθε Εκκλησίας τον «ξενάγησαν» στις εκκλησίες τους. 

Πήγε με τον προτεστάντη μια Κυριακή στο ναό του και είδε τους ανθρώπους με τα καλά τους ρούχα. Ο καθένας βρισκόταν στο κάθισμά του, μπροστά του υπήρχε μια Καινή Διαθήκη, μία χορωδία έψαλλε κ
αι όλα έλαμπαν από καθαριότητα. Στο τέλος, όλοι του φέρθηκαν ευγενικά.

 Την επομένη Κυριακή πήγε με τον παπικό στο ναό του. Έπλυνε τα χέρια του, έριξε κέρμα ν 'ανάψει το λαμπάκι αντί για κερί και κάθισε στη θέση του, όπως όλοι στον ναό. Άκουσε την εγκύκλιο του Πάπα, είδε και τις φωτογραφίες του που υπήρχαν παντού μέσα στο ναό. Όταν τέλειωσε η λειτουργία, τον κέρασαν κι έφυγε.

 Την τρίτη Κυριακή πήγε στην ορθόδοξη εκκλησία. Άλλοι όρθιοι, άλλοι καθιστοί, οι περισσότεροι μιλούσαν μεταξύ τους, ο καντηλανάφτης μάλωνε με μια κυρία, γιατί της έσβησε γρήγορα το κερί που άναψε, και παιδάκια έτρεχαν ουρλιάζοντας. Μόλις τελείωσε η λειτουργία άρχισαν τα μνημόσυνα, άλλοι έβγαιναν  από την  Αρχιτεκτονική Ψηφιακή κι άλλοι   έμπαιναν. Χαμός.

 Την επομένη μέρα συναντήθηκαν όλοι για να μάθουν τι αποφάσισε ο αλλόθρησκος. Αυτός τους είπε: 
- 
Στην προτεσταντική εκκλησία είδα μεγάλη τάξη και ευγένεια και στην παπική μεγάλη αφοσίωση στον πνευματικό σας αρχηγό. Στην ορθόδοξη εκκλησία είδα τέτοιο μπάχαλο που δεν το περίμενα! 
Ο ορθόδοξος απογοητεύτηκε, ενώ οι άλλοι αναθάρρησαν. 
 Θα........ γίνω ορθόδοξος!
-Μα πώς? αναρωτήθηκαν οι  άλλοι. 
Τα δικά σας δικαιολογούνται με την τάξη που έχει ο ένας,  και την πειθαρχία που έχει ο άλλος
-Ακούστε.  Των ορθοδόξων όμως  δεν δικαιολογείται αλλιώς. Με τέτοιο μπάχαλο μόνο αν έχεις τον Θεό μαζί σου διατηρείσαι 2,000 χρόνια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: