Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανδριάντας του "Μαύρου Καβαλάρη" στη Χίο


     Ο ανδριάντας του ''Μαύρου Καβαλάρη'', του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα πάνω στο άλογό του, αποκαλύφθηκε την Κυριακή στην πόλη της Χίου, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος νωρίτερα είχε εγκαινιάσει και 23 νέες κατοικίες για στρατιωτικούς στο νησί.
    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «Χίος», και στο πλαίσιό της παρέστη και στην εκδήλωση τιμής στον Πλαστήρα.
    Στην συνέχεια πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια (άλλου) ανδριάντα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα στο Στρατόπεδο “Λοχαγού (ΠΖ) Γ. ΓΚΙΑΛΑ”.
    Ο Νικόλαος Πλαστήρας (4 Νοεμβρίου 1883 - 26 Ιουλίου 1953) ήταν στρατιωτικός και πολιτικός. Έγινε γνωστός για την στρατιωτική του δράση κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (εκεί έγινε γνωστός ως Μαύρος Καβαλάρης) και την Μικρασιατική εκστρατεία. Πολλές φορές ενεπλάκη με την πολιτική συμμετέχοντας ή οργανώνοντας κινήματα.
    Ο Νικόλαος Πλαστήρας κυβέρνησε την Ελλάδα τρεις φορές, μία το 1945 και άλλες δύο στα 1951-1952. Επί κυβερνήσεως του απαλλοτριώθηκαν τα περισσότερα τσιφλίκια και αποδόθηκε η γη στους καλλιεργητές.

 www.onalert.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: