Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μεσάζοντας για τα γαλλικά μονοπώλια ο Ολάντ


Ποιοι είναι και τι διεκδικούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τους οποίους εκπροσώπησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα

Μεταξύ άλλων, ο Φρ. Ολάντ μίλησε στην Αθήνα στο επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας - Γαλλίας, που κατέληξε σε στενότερη συνεργασία ανάμεσα στον ελληνικό και γαλλικό ΣΕΒ

Νέα πεδία για να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους τα γαλλικά μονοπώλια και να διασφαλιστούν ταυτόχρονα οι όροι για συμπράξεις με ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ, στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα, την περασμένη Τρίτη.
Το γαλλικό ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στους τομείς των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου, της Ενέργειας, των Κατασκευών, των Μεταφορών, της Αμυνας, της διαχείρισης Υδάτινων πόρων, του Τουρισμού (υπεγράφη και σχετική συμφωνία), της Υγείας (σχεδιάζεται υπογραφή συμφωνίας). Τον Φρανσουά Ολάντ συνόδευσε στην Ελλάδα ομάδα 120 επιχειρηματιών, ενώ μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά συμμετείχαν σε συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών.
«Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τις αποκρατικοποιήσεις οι γαλλικές επιχειρήσεις θα είναι παρούσες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρ. Ολάντ, απαντώντας στις προσκλήσεις του Αντ. Σαμαρά στα γαλλικά μονοπώλια να εκμεταλλευτούν τις «επενδυτικές ευκαιρίες για στενότερη οικονομική συνεργασία» με την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, τη γενικευμένη εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Σήμερα παρουσιάζουμε μερικούς από τους τομείς που γαλλικά μονοπώλια, αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, θέλουν να επενδύσουν συσσωρευμένα κεφάλαια, αξιοποιώντας κυρίως το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και με στόχο να αποκομίσουν νέα υπερκέρδη από την εκμετάλλευσή τους.

1. Κοιτάσματα Φυσικού Αερίου:.......
2. Εξοπλισμοί:.......
3. ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ:..
4. ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ:.....
5. ΔΕΗ:......
6. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:......
7. Αυτοκινητόδρομοι:......
8. Αεροδρόμια:.....
9. ΕΛΤΑ:.....
10. ΟΔΙΕ:......
Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=24/2/2013&id=14444&pageNo=7&direction=1


Δεν υπάρχουν σχόλια: