Κροκοδείλια δάκρυα για τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας στους νέους, κάλεσμα υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική και τις συνέπειές της, καθώς και ταύτιση των συμφερόντων του λαού με τα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα του κεφαλαίου, χαρακτήρισαν το χαιρετισμό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
«Έχει τραυματιστεί η κοινωνική συνοχή, όταν η ανεργία στους νέους φτάνει το 60%», ανέφερε προκλητικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αγωνίζεται νυχθημερόν για να σηκώσει ξανά ψηλά την Ελλάδα, για να έρθει η οικονομική ανάκαμψη, για να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά».
Η ανάκαμψη που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός αφορά τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και προϋποθέτει την ισοπέδωση του εισοδήματος, των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου του λαού, ενώ θα συνοδεύεται από υψηλή ανεργία.
«Πιστεύω στη δύναμη και στο φιλότιμο του Έλληνα. Όλοι μαζί οι Έλληνες θα νικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα με έμπνευση, με δουλειά, με φιλότιμο και πάνω απ΄όλα με αγάπη για τον τόπο μας που τόσο δύσκολα δοκιμάζεται», δήλωσε ο πρωθυπουργός, καλώντας ουσιαστικά το λαό να αποδεχτεί την πτώχευσή του και να θυσιαστεί για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών.