Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

"Μυστικό" φόρουμ του Rockefeller Brothers Fund στη Θεσσαλονίκη


02/08/2013 - 16:12

Σε ξενοδοχείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες "τριήμερο φόρουμ διαλόγου για τα Βαλκάνια" υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ροκφέλερ με τη συμμετοχή 55 πολιτικών, τεχνοκρατών, επιχειρηματιών κλπ από Ελλάδα, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Αλβανία και Κόσοβο .
  Πρωτοφανής προσπάθεια να κρατηθεί μακρυά απτα φώτα της δημοσιότητας. Απαγόρευση εισόδου σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια η διοργάνωση να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά αλλά και διακριτικά.
Πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη φρουρεί το εν λόγω ξενοδοχείο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, οι εισερχόμενοι περνούν από μαγνητικά συστήματα ανίχνευσης μετάλλων, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόσκληση.Πρόκειται για περίπου 55 πολιτικούς, τεχνοκράτες, επιχειρηματίες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων από Ελλάδα , Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Αλβανία και Κόσοβο, οι οποίοι συμμετέχουν στις εργασίες του 1ου ετήσιου Βαλκανικού Φόρουμ για την Περιφερειακή Συνεργασία.
Αν και κάποιοι προσπάθησαν να χρεώσουν στο Δήμο την ευθύνη της διοργάνωσης η αλήθεια είναι πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης ... δεν είχε ιδέα για το θέμα μέχρι που έφτασε πρόσκληση στον Γ.Μπουτάρη για να παρευρεθεί και να μιλήσει σήμερα στις 3.30 'στην εκδήλωση για ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Χθες βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου μίλησε σε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων.Οι επίσημες εργασίες του φόρουμ ξεκινούν σήμερα, με τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται πως έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν λόγω διοργάνωση-να απευθύνει ομιλία με θέμα τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την περιφερειακή συνεργασία. Επισήμως, στο φόρουμ θα εξεταστούν σε ενότητες οι περιφερειακές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, το ανθρώπινο κεφάλαιο και οι αγορές εργασίας, οι υποδομές και η τουριστική ανάπτυξη, καθώς και η ενέργεια, το περιβάλλον και η οικονομική ανάπτυξη.
. Ελλάδα-salonika.blogspot.com
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μας το έστειλε -πριν λίγο- ο "ΜΙΜΗΣ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: