Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ


Το πότε περνάνε οι μέρες ούτε που το καταλαβαίνεις.
Το πότε πέρασε μια βδομάδα που σας  λείψαμε ούτε που το καταλάβαμε, και δυστυχώς εκεί που πήγαμε δεν μπορέσαμε να …. κλέψουμε σύνδεση στο ίντερνετ και γι αυτό δεν επικοινωνήσαμε. 
Θα τα λέμε πάλι εδώ από την …στάνη μας.
Πέρασαν  και τα Χριστούγεννα του 2013.
Και οι μάγοι δεν μας φέρανε ούτε αυξήσεις  στους μισθούς, ούτε δώρα. Αυτά έπαψαν από χρόνια να μας τα φέρνουν.    Μόνο αυξήσεις σε ΟΛΑ τα προϊόντα και φόρους παντού. Ακόμα στο  γα..ήσι δεν βάλανε αλλά όπου νάνε θα βάλουν και σ΄ αυτό.
Και για να μην καταλάβουμε τα …δώρα αυτά, μας  φέρανε τους ΛΙΑΠΗΔΕΣ, τους ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥΣ και τους ΚΑΝΤΗΔΕΣ για να τους παίζουν ΟΛΗΜΕΡΙΣ  τα ΜΜΕ για να μην πάρουμε χαμπάρι τα νέα γα..ήσια που μας ρίξανε.
 Πέρασαν κι αυτά τα Χριστούγεννα που τον Χριστό τον γλυκάναμε με ζάχαρη ΣΕΡΒΙΑΣ

 μια και την δική μας την ξεπουλήσαμε στα ξένα κεφάλαια.
Κατεβάσαμε από το νταβάνι  το ξεχασμένο πλαστικό έλατο ή ‘οψαμε κάνα κλαδί από πουρνάρι ή έλατο, βάλαμε λίγο μπαμπάκι για χιόνι, τυλίξαμε με χρυσόχαρτο από τα τσιγάρα – άλλος φόρος βλακείας αυτός- κανά καρύδι, φουντούκι, αμύγδαλο,  και τα κρεμάσαμε μαζί με κανά  μανταρίνι και πορτοκάλι. Φτιάξαμε κανά μελομακάρονο – που να αγοράσεις έτοιμο; στα 15 ευρώ το κιλό φτάσανε- κανά κουραμπιέ άντε και λίγο χαλβά και αυτό ήταν όλο και βέβαια το πατροπαράδοτο μέλι με καρύδια.
Και όλα αυτά με μισή καρδιά και το νου μας στο τι μας περιμένει ακόμα.
Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιο φως στην άκρη του τούνελ αλλά το μόνο φως που είδαμε ήταν τα λιγοστά αναμμένα φώτα που είχαμε ανάψει ή το φως της γκαζόλαμπας που είχαν ανάψει  οι χιλιάδες συνάνθρωποι μας μια και η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα γιατί τα δώρα των τριών σύγχρονων μάγων της χώρας  μας  - ΣΤΟΥΡΝ, ΣΑΜ και ΜΠΕΝΙ- ήταν η  ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και τα χαράτσια.
Ψάξαμε να βρούμε το λαμπρό φως που οδήγησε τους μάγους στη φάτνη και το μόνο φως που βλέπαμε ήταν  το φως που έβγαινε από τις τηλεοράσεις που προβάλανε τα καλά και ωραία της γερμανοπροσκυνημένης κυβέρνησής μας.

Έστω και μ΄ αυτά τα χάλια μας περάσαμε και φέτος τα Χριστούγεννα ελπίζοντα στο κάτι καλύτερο. Αλλά αυτό το κάτι καλύτερο ΔΕΝ έρχεται από μόνο του. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να ακολουθήσουμε το αστέρι εκείνο που οδηγεί στο ξαστέρωμα μιας νέας μέρας. Της μέρας εκείνης που δεν θα κάνουν κουμάντο οι ΤΡΟΪΚΕΣ αλλά εμείς οι ίδιοι.

Υστερόγραφο
1)Ευχαριστίες στο φίλο μας τον ΜΙΜΗ για τις ευχές του αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τις γνώσεις  για να τις ανεβάσουμε. Ελπίζουμε στα μετά τα τελευταία ..ηντα μας να αποκτήσουμε
2) Ευχές πήραμε και από την Χρυσούλα Μαυροπούλου και μας ενημέρωνε και για την επίδειξη μόδας που θα γινότανε στο κατάστημα της κ Στέλλας Μπαλάση. Ελπίζουμε να είχε επιτυχία.


  • Αν το 2014 ήταν πλανήτης, να είναι ο ήλιος για να κάψει το κακό. Αν ήταν στοιχείο της φύσης να είναι νερό για να σβήσει την φωτιά που άναψε το 2013, και αν ήταν ευχή τότε να είναι η ευτυχία στην ζωή όλων σας.
Χρόνια Πολλά


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: