Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού σηματοδοτεί η πρωτόγνωρη και επικίνδυνη παρέμβαση κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τη Δευτέρα στις 8.30 το πρωί έχει κληθεί για προκαταρκτική εξέταση στη ΓΑΔΑ το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης (2/12/2013) των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ. Την ίδια ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας.
Χθες, συνδικαλιστές και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με επικεφαλής την Νίκη Χρονοπούλου μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, εκείνος δήλωσε ότι οι εισαγγελικές αρχές είναι ...ανεξάρτητες, ισχυρίστηκε άγνοια για την εισαγγελική παρέμβαση κι έκανε λόγο για διερεύνηση του θέματος. Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια απάντηση είχε δοθεί προχθές και από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
«Εχουμε καθαρό ότι η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη μόνο στα χαρτιά. Η ποινικοποίηση των αγώνων πάει χέρι - χέρι με την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι δυνάμεις τουΠΑΜΕ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, με ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: