Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Red carpet»...


«Red carpet» δηλαδή κόκκινο χαλί έχει στρώσει η κυβέρνηση για να πατήσουν οι άρπαγες που εποφθαλμιούν τον πλούτο της χώρας. Το ανακοίνωσε περιχαρής ο πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν με θέμα: «Μία Εποχή Ευκαιριών», απευθυνόμενος σε εκατοντάδες συνέδρους που εκπροσωπούν μεγάλους επενδυτικούς οίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, τράπεζες και επιχειρήσεις.
Αλίμονο! Και ευκαιρίες δημιούργησε η κυβέρνηση Σαμαρά για τα μονοπώλια και κόκκινο χαλί τους έστρωσε. Αυτό το πιστώνεται. Είχε δίκιο ο Α. Σαμαράς επισημαίνοντάς το απευθυνόμενος στα «κοράκια» που ίπτανται πάνω απ' το «πτώμα» των εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της χώρας, εκ των ων ουκ άνευ για τη διαμόρφωση του «επενδυτικού κλίματος» που τόσο περήφανο κάνει κάθε συνεπή πολιτικό εκπρόσωπο της αστικής τάξης.
Απόλυτο δίκιο έχει να κομπάζει για τα «χειροπιαστά αποτελέσματα» της κυβέρνησής του που προσφέρει σε όσους θέλουν να επενδύσουν «red carpet» και όχι «red tape» και «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες», αφού κατά τον πρωθυπουργό «η χώρα μπαίνει πλέον σε περίοδο ανάκαμψης, έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης». Εχει δίκιο να διαλαλεί την πραμάτεια των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα για το λαό αλλά «διόρθωσαν τα κακώς κείμενα» και «αύξησαν την ανταγωνιστικότητα» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, κατά τον Α. Σαμαρά.
Για τα μονοπώλια είναι η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση, το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο λαός συνεχίζει να βουλιάζει στη φτώχεια αφού το «επενδυτικό κλίμα», που θρέφει τα μονοπώλια και την υγεία των κερδών τους, δεν τον σηκώνει, δεν σηκώνει δικαιώματα και δυνατότητες κάλυψης των σύγχρονων αναγκών του. Είναι κλίμα ανθυγιεινό για το λαό και πρέπει να το αναστρέψει με την πάλη του, τη συμμαχία του, με ισχυρό ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: