Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Στους 1.400 οι δολοφονημένοι (τα 250 παιδιά) και 8.220 οι τραυματίες από τους νεοναζιστές

Εντείνεται το ισραηλινό σφυροκόπημα. Ούτε την εκεχειρία  σέβονται οι θιασώτες του Χίτλερ 

Με ακόμη μεγαλύτερο κυνισμό, η κυβέρνηση του Ισραήλ, μέσω του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διακήρυξε χτες ότι θα συνεχίσει το έγκλημα στη Γάζα και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο: «Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή με ή χωρίς εκεχειρία», δίνοντας έμφαση στο πρόσχημα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ, για την καταστροφή των τούνελ της Χαμάς. Πρόσθεσε δε σε υψηλούς τόνους: «Δε θα δεχτώ καμία πρόταση που δε θα δίνει τη δυνατότητα στον ισραηλινό στρατό να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό θέμα για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Χτες από το στρατό ανακοινώθηκε ότι επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, επιστρατεύοντας ακόμη 16.000 εφέδρους, και έτσι ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τους 86.000. Μαζί με τα αεροσκάφη και τα πλοία που συμμετέχουν στο σφυροκόπημα της μαρτυρικής Γάζας προδιαγράφεται συνέχιση του μακελειού, που κλιμακώνεται ήδη 24 μέρες.
Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές υπηρεσίες στους 1.400 (ανάμεσά τους τουλάχιστον 250 παιδιά) και οι τραυματίες υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τους 8.220.Επίσης έγινε γνωστό ότι κατέληξε το κοριτσάκι που νοσηλευόταν σε θερμοκοιτίδα, αφού είχε επιζήσει βομβαρδισμού που είχε σκοτωθεί η εγκυμονούσα μητέρα του, ενώ και ο πατέρας του, δημοσιογράφος τραυματίας σε άλλο βομβαρδισμό, πέθανε επίσης. Πρόκειται βέβαια για μια ψηφίδα στο δράμα ενός λαού όπου ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται, χιλιάδες παιδιά μένουν ορφανά.
Και χτες συνεχίστηκαν οι υποκριτικές διακηρύξεις των ιμπεριαλιστών, που από τη μία καταδικάζουν την επίθεση του Ισραήλ σε σχολεία - καταφύγια του ΟΗΕ και από την άλλη το εξοπλίζουν για τέτοιες επιθέσεις. Οι ΗΠΑ χτες επιβεβαίωσαν ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια για τον ισραηλινό στρατό. Βέβαια το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Γάζα δημιουργεί τριβές στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, αφού τα αμερικανικά σχέδια στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καλύτερα με συμβιβασμούς, όπως συμβαίνει και με το Ιράν και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στην αντιπαράθεση έσπευσε να δηλώσει παρών και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης της χώρας του και εμφανίζεται ως φίλος των Παλαιστινίων. Ετσι, είπε χαρακτηριστικά: «Πείτε μου, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ισραηλινών επιχειρήσεων και αυτών των Ναζί και του Χίτλερ», και πρόσθεσε: «Είναι ρατσισμός, φασισμός. Αυτό που γίνεται στη Γάζα έρχεται να αναβιώσει το πνεύμα του κακού και τη διαστροφή του Χίτλερ».
Συνεχίζονται και οι διπλωματικές επαφές
Σε διπλωματικό επίπεδο, ισραηλινή αντιπροσωπεία έφτασε χτες στο Κάιρο, ενώ η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανακοίνωσε την αποστολή στην Αίγυπτο κοινής αντιπροσωπείας των μεγαλύτερων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ωστόσο, οι βασικές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένουν. Η παλαιστινιακή πλευρά απαιτεί αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και άρση του ισραηλινού αποκλεισμού.
Χτες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε κατάπαυση του πυρός και συμφώνησε να συγκροτηθεί διεθνής επιτροπή που θα διενεργήσει έρευνα για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Ωστόσο και σε αναφορά της Βάλερι Αμος, αναπληρώτριας γενικής γραμματέα ανθρωπιστικών υποθέσεων, παρόλο που δεν μπορεί να κρυφτεί ότι στη Γάζα δεν υπάρχει πλέον ασφαλές μέρος εξαιτίας των βομβαρδισμών του Ισραήλ, ωστόσο αποδίδονται ευθύνες και στις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, σε μια έμμεση ουσιαστικά υιοθέτηση πολιτικής ίσων αποστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: