Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση, του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Να πάρουν θέση απέναντι στην πολιτική που γκρεμίζει το μορφωτικό δικαίωμα, να μπουν στον αγώνα, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικώντου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν είναι όλα εδώ, σχεδιάζονται κι άλλα», σημειώνει, θυμίζοντας τις περικοπές στους μισθούς, τη φοροεπιδρομή, τις διαθεσιμότητες και απολύσεις, τους μηδενικούς ουσιαστικά διορισμούς, τη γενίκευση των εργασιακών σχέσεων.
Παράλληλα, προωθείται ο αντιδραστικός, κρατικός έλεγχος, η λεγόμενη αξιολόγηση και η εφαρμογή μέτρων με τα οποία «κυβέρνηση - ΕΕ - επιχειρηματικοί όμιλοι, χτίζουν ένα σχολείο, "νέο" το λένε, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών».
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί και τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση να υψώσουν ανάστημα, με ενωμένο, ταξικό - ανυποχώρητο αγώνα, απαιτώντας εδώ και τώρα να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Καλεί σε πάλη για:
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με άλλη σχέση ελαστικής εργασίας, να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία το διάστημα 2010 - 2014.
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις, όλοι όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να γυρίσουν στην εργασία τους.
  • Κάτω τα χέρια από το Ασφαλιστικό! Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των ταμείων από το κράτος, κρατική εγγύηση συντάξεων και παροχών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις απώλειες. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
  • Οχι στη νέα φοροληστεία και τα χαράτσια. Να καταργηθεί τώρα ο λεγόμενος φόρος αλληλεγγύης. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο τους φόρους!
  • Χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών.
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά. Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο με ευθύνη του Κράτους και της Τοπικής Διοίκησης.
  • Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και τις οικογένειές τους (επίδομα ενοικίου και θέρμανσης, δωρεάν μετακίνηση κ.ά.).
  • Μέτρα στήριξης των ανέργων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται σαν συντάξιμος χρόνος.
  • 15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΥΑ για τις μεταφορές. Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά.
  • Οχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. «Με συλλογικές αποφάσεις, δεν παραδίνουμε εκθέσεις αυτοαξιολόγησής μας προς το Διευθυντή ή το Σχολικό Σύμβουλο. Μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, περιοδείες, συσκέψεις, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, απαιτούμε να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό, νομοθετικό πλαίσιο που έχει σχέση με τη λεγόμενη αξιολόγηση. Εξω οι αξιολογητές από τα σωματεία. Διαγραφή από τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Περιφερειακών Διευθυντών, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων. Οσοι Διευθυντές Σχολείων γίνουν αξιολογητές δεν έχουν θέση στα σωματεία», τονίζει το ΠΑΜΕ.
  • ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: