Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Βόλβης στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης


ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
  
Η, πρόσφατη, ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο Σταυρό, τα Βρασνά και την Ασπροβάλτα του Δήμου Βόλβης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Για άλλη μια φορά καταστράφηκαν από τις πλημμύρες στην περιοχή υποδομές, κατοικίες, καταστήματα κλπ, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις.
Να σημειωθεί πως οι διαχρονικά καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή, έχουν καταδείξει την αναγκαιότητα κατασκευής νέων πρόσθετων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή του Δήμου, όπως: δεξαμενές ανάσχεσης και συγκράτησης φερτών υλικών καθώς και τοπικές διευθετήσεις χειμάρρων για βελτίωση της παροχετευτικότητας των υφιστάμενων τεχνικών έργων.
Δυστυχώς, ακόμα μέχρι σήμερα, δεν δρομολογήθηκε  η κατασκευή τους.
Επειδή κατά κανόνα η περιοχή του Δήμου Βόλβης πλήττεται από έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που σαν τουριστική περιοχή δέχεται μεγάλο όγκο παραθεριστών, με αποτέλεσμα την πρόκληση ανυπολόγιστων ζημιών σε δίκτυα υποδομής και περιουσίες κατοίκων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
§  Την καταγραφή των ζημιών και να δοθεί στο σύνολό τους αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες.
§  Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών στις υποδομές.
§  Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης του Δήμου Βόλβης και να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση των ήδη προβληματικών δικτύων, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να βρεθούν οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις.

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής


Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: