Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση - Καταγγελία του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EURODRIP


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δύο συναδέλφων, μελών του Σωματείου. Οι απολύσεις αυτές έγιναν τρεις μέρες πριν τις εκλογές μας με σαφή στόχο να εμποδίσει η εταιρεία την αυξανόμενη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το Σωματείο.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Δώστε μαζική απάντηση με την καθολική συμμετοχή σας στις εκλογές του Σωματείου!
Όπλο μας είναι η ενότητά μας και η αλληλεγγύη των συναδέλφων και των Σωματείων της περιοχής!
Η επίθεση της εταιρείας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Σωματείου προσπάθησε να παρέμβει τόσο στη λειτουργία του όσο και στα μέλη του, εκβιάζοντας και απειλώντας εργαζόμενους να μη γραφτούν ή να διαγραφούν από το Σωματείο. Ταυτόχρονα, έρχεται σα συνέχεια της σταθερής πολιτικής που έχει διαμορφώσει μέσα στο χώρο δουλειάς με τη «βιομηχανία» σημειωμάτων και επιπλήξεων που έχει στήσει για δεκάδες εργαζόμενους ώστε να καλλιεργεί κλίμα ανασφάλειας και φόβου.
Η εταιρεία στοχεύει το Σωματείο γιατί από την πρώτη στιγμή, αυτό το πρώτο εξάμηνο από την ίδρυσή του, ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων, τους όρους και τις συνθήκες δουλειάς τους όπως: μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ατομικά μέτρα προστασίας, πρόληψη και αντιμετώπιση των σχεδόν καθημερινών ατυχημάτων, βελτίωση της μετακίνησης των εργαζομένων, βελτίωση των συνθηκών δουλειάς σε μια σειρά τμήματα του εργοστασίου (στέγαστρα εξωτερικών χώρων, σήκωμα βαρών με τα χέρια, εντατικοποίηση της εργασίας κλπ), μαθήματα για παιδιά εργαζομένων στο Λαϊκό Φροντιστήριο της Χαλκίδας, καταλληλότητα του κτηρίου μετά την πτώση τμημάτων της οροφής λόγω κακοκαιρίας κ.ά. Όλα αυτά χάλασαν την «ηρεμία» της εταιρείας.
Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι όσο το Σωματείο είναι στήριγμα των εργαζομένων στα πραγματικά τους προβλήματα, τόσο είναι αγκάθι για την εργοδοσία.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία δε θα σταματήσει εκεί. Είναι σίγουρο ότι αν δεν αντιδράσουμε, αν αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις, θα συνεχίσει το «έργο της» μέχρι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο εργοστάσιο.
Κανένας και καμιά δεν πρέπει να φοβηθεί μπροστά σε αυτή την εξέλιξη.
Κανένας και καμία δεν είναι μόνος του. Έχει ο ένας τη στήριξη του άλλου. Έχουμε όλοι το Σωματείο μας!
Τώρα είναι η ώρα να γραφτούμε όλοι στο Σωματείο, να το μαζικοποιήσουμε. Όσο πιο μαζικό Σωματείο έχουμε τόσο καλύτερα θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε εξέλιξη.
Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους δύο συναδέλφους που απολύθηκαν. Αν δε νοιαστούμε για αυτούς σήμερα, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου.
Οι απολύσεις στη Eurodrip δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων της. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων – Θήβας αφού σε όλα τα εργοστάσια ακολουθείται η ίδια πρακτική. Για αυτό καλούμε τα Σωματεία της περιοχής και τους συναδέλφους μας από όλους τους χώρους δουλειάς να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-       Άμεση επαναπρόσληψη των δυο απολυμένων.
-       Να σταματήσει η εταιρεία τις προσπάθειες εκφοβισμού, ανοιχτές και συγκαλυμμένες, απέναντι στους εργαζόμενους και το Σωματείο.
-       Να σταματήσει η εταιρεία την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.


Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα πραγματικά μας προβλήματα!
Ενωμένοι και οργανωμένοι στο Σωματείο μας θα νικήσουμε!
Όλοι στο Σωματείο!
Όλοι στις εκλογές την Πέμπτη 5 Ιούλη!



Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: