Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Μεταφορά μαθητών που κατοικούν στη Δημοτική Κοινότητα Καρδίας Δήμου Θέρμης και φοιτούν στο 1ο Γενικό Λύκειο Μίκρας (Τρίλοφος).


 ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο.  του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές που κατοικούν στην Δημοτική Κοινότητα Καρδίας του Δήμου Θέρμης, της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, και φοιτούν στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο τους.

Συγκεκριμένα, ακόμα δεν έχει εξασφαλισθεί για τους 95 μαθητές του Γενικού Λυκείου  Μίκρας (Τρίλοφος), η ασφαλής και έγκαιρη μετάβαση στο σχολείο τους, την ώρα μάλιστα που δεν υπάρχει ασφαλής πεζή διαδρομή, όπως παραδέχεται και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης σε έγγραφο της. Οι ίδιοι μαθητές είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται με το ένα και μοναδικό δρομολόγιο πρωινής μετακίνησης που διαθέτει ο ΟΑΣΘ. Ο ίδιος ο Οργανισμός έπειτα από αίτημα που του έγινε για επιπλέον δρομολόγιο, επικαλέστηκε ότι δεν διαθέτει ειδικά οχήματα αφού δεν εκτελεί σχολικά δρομολόγια, καθώς επίσης και ότι δεν έχει επαρκή αριθμό οχημάτων για το σκοπό αυτό.
Επιπλέον η μη επίλυση, ως τώρα, της μεταφοράς των μαθητών, έχει δημιουργήσει πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους γονείς που αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημα τους από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διαφημίζει μάλιστα την «επιστροφή στην κανονικότητα» και στην εκπαίδευση, αλλά δεν φροντίζει ούτε καν για την μετακίνηση των μαθητών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των προαναφερόμενων μαθητών από και προς το σχολείο τους, και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: