Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Από την Ελληνική (1965) αποστασία στην Σκοπιανή (2018) αποστασία

Με αφορμή την εύρεση επί πλέον  βουλευτών που ήθελε ο Ζάεφ να περάσει τις "ΠΡΕΣΠΕΣ" από την Βουλή του, γυρίζω πίσω 53 χρόνια στο Ελληνικό εκείνο καλοκαίρι και αντιγράφω δυο  αποσπάσματα  από ΕΔΩ

".....Το ίδιο βράδυ ο Κωνσταντίνος ζήτησε και πάλι από τον Άσνουτς χωρίς περιστροφές τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να επιβάλει τη λύση Στεφανόπουλου, απομονώνοντας τον επιτετραμμένο των Η.Π.Α. αμέσως μετά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των Αμερικανών αστροναυτών Κούπερ και Κόνραντ, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα....."  "
"Ο κ. Στεφανόπουλος είχε λάβει την δευτέραν εντολήν. Εζήτησε την έγκρισιν της κοινοβουλευτικής ομάδος του Κόμματος. Αλλά η ομάς ηρνήθη. Και ο κ. Στεφανόπουλος εδήλωσεν ότι πειθαρχεί εις την απόφασιν. Και σήμερον απεδέχθη την εντολήν! Και υπάρχουν εξ βουλευταί της Ενώσεως Κέντρου, από τους 134, οι οποίοι κατεδέχθησαν να εξαγορασθούν, να λάβουν υπουργεία, και να προδώσουν την εντολήν του λαού. Προχθές ήσαν εις τους εξώστας παρά το πλευρόν μου και εχειροκροτούντο από τον λαόν ως πιστοί στρατιώται της Δημοκρατίας. Και σήμερον τον προδίδουν! Και με ποίον τρόπον: Ενεκλείσθησαν εις μίαν οικίαν γειτονικήν προς τα Ανάκτορα, δια να βεβαιωθή έκαστος ότι υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι προδόται. Και κατόπιν μεταφέρθηκαν ομαδόν και πεζή εις τα Ανάκτορα, υπό συνοδείαν, προς αποφυγήν δραπετεύσεως, δια να ορκισθούν ως υπουργοί και κυβερνήται της χώρας! Αίσχος! Αυτό πλέον δεν είναι απλώς παραβίασις του πολιτεύματος. Είναι εξευτελισμός του πολιτεύματος. Περίγελως του κόσμου κατέστη ο δημόσιος βίος μας".

Και εκείνο που αναρωτιέται κανείς είναι τι θα γίνει στην Ελληνική βουλή όταν θα έρθουν για σχετική απόφαση οι "ΠΡΕΣΠΕΣ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: